“bianet gibi sayısı son derece az özgürlükçü, eşitlikçi bir bağımsız haber sitesine yönelik bu tehdidi kınıyorum. Düşünce, ona dair duyduğunuz korkuların yol açtığı yaptırımların her türlüsüne direnecek ve tarih içinde farklı normlarda defalarca tekerrür edecektir. Yasaklayın ya da kabul edin fark etmez.”
Adnan Oktar’ın bianet'i kapattırma tehdidiyle ilgili olarak görüş bildiren bianet okurlarından Erinç Güzel “derneklerin kapatıldığı, düşünce ve savaş karşıtlığının bir suç olarak kanunlaştığı, bilgi/paylaşım/yorum portallarının yasaklandığı bu ülkede, bu yaptırımları insan hakları, demokrasi, bireysel hak ve özgürlüklerin ihlali gibi kavramlar ile temize çıkartmaya veya ilişkilendirmeye çalışmak abesle iştigaldir” diyor.
Okurlarımızn/izleyicilerimizin tümünün ortaklaştığı nokta: Artık sessiz kalmamalıyız!
Şahin: Şapkalarımızı önümüze alıp düşünmeliyiz
Bir şirkette proje koordinatörü Serhan Şahin “Eleştirmenin ve bunun da ötesinde temel özgürlüklerden olan haber alma, ulaşma ve yayma özgürlüklerinin bu derece ayaklar altına alınmaması" gerektiği görüşünde.
“Bana göre şapkalarımızı bilmem kaçıncı kez önümüze alıp düşünmemiz değil artık sesimizi çıkartmamız gerekiyor."
Gözüm: Kanun işine gelindiği gibi kullanılıyor
Rüzgar Gökçe Gözüm öğrenci. "bianet’in bağımsız ve ana akımın dışında çizgisiyle basında önemli bir denge oluşturduğunu" düşünüyor. Gökçe, “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”u "herkes işine geldiği gibi kullanıyor" diyor.
Yaşar: bianet’i kapatabilecekleri ihtimalini sevmedim
Bilişimci Onur Yaşar, “İnternet yasakları ülkemizde karar verici noktaların ne kadar karanlık köşelerde bulunduğunu çok net gösteriyor” diyor.
“Müvekkilinin canını sıktı diye koskoca İnternet platformlarını kapattırabilen avukatlar, ellerinde tutukları gücü özgürlük savunucularının kafalarına dayayıp gülüyorlar. İşin en korkuncu tehditlerinin çok da boş olmadığını, olur ya, ihtimal bu, Bianet'i dahi elimizden alabileceklerini bilmek.”
Gençtürk: Oktar sayesinde çok şey öğrendik
Radyoculuk yapan Didem Gençtürk, "Oktar sayesinde teknolojik bilgim arttı" diyor gülerek.
“DNS, Proxy nedir öğretti hepimize. Çoğumuz artık ‘Tünel’ kazmayı, İP değiştirmeyi biliyor. Ancak ben bianet'i takip etmek için aynı tünellerden geçerek, bianet’e ulaşmak istemiyorum.”
Genç: Bu tehditler bana polisi, Başbakanı hatırlatıyor
“Bu türden yasakların, üstü kapalı tehditlerin genel bir otoriterleşme sürecinin parçası olduğunu düşünüyorum açıkçası.”
Fırat Genç öğrenci. “Avukatların kaleminden çıkan ve neredeyse bir kabadayı efeliğini andıran bu sözleri de polisin başına buyruk pervasızlığından, Başbakanın sert üslubundan, artan işkence şikayetlerinden, her an kesilen ‘kabahatler kanunu’ cezalarından ayrı düşünemediğini" ifade ediyor.
“Zor zamanlardan geçiyoruz ve geçeceğiz” diyen Genç’in bianet okurlarına tavsiyesi DAYANIŞMA.
“bianet bu ortamda bir ada gibi. Dayanışmamızı esirgememiz ve her an yanında olmamız gerekiyor." (BÇ)