IPS Vakfı, Okuldan Haber Odasına (OHO) programını bu yıl yedinci kez düzenliyor. 6 Temmuz’a kadar Bahçeşehir Üniversitesi Karaköy kampüsünde gerçekleşen programa 22 üniversiteden 24 öğrenci katılıyor.
Didem Eker (Ankara Üniversitesi): Mesleğimde ana akım medyaya karşı bir tavır sergilemek istiyorum.
Kyra Mengeş (Kadir Has Üniversitesi): Alternatif medyada insan odaklı habercilik yolu ile nasıl yer alabileceğimi öğrenmek istiyorum.
İrem Dönmez (Anadolu Üniversitesi): “Başka bir iletişim mümkün” mottosunun arkasını doldurmak istedim.
Esra Özdilim (Erciyes Üniversitesi): Mesleğe başlarken “başka bir iletişim mümkün,” diyerek anaakımın karşısında durmak istiyorum.
Ece Tepeli (Kocaeli Üniversitesi): Gazeteciliği sadeec kuramsal ve teorik açıdan değil, Pratik anlamda da görme imkanı bulmak için.
Hazal Yılmaz (Marmara Üniversitesi): Alanında uzman bir çok profesyonelin yer aldığı OHO’DA Türkiye’de yapılan gazeteciliğin dışında farklı bakoşış açılarını kazanacağıma inanıyorum.
Atlas Sibel Arslan (Selçuk Üniversitesi): Gazeteciliğe dair pratik deneyimleri paylaşmak istiyorum.
Yağmur Taşdemir (Akdeniz Üniversitesi): OHO’ya katıldım çünkü farklılıkların/farklı seslerin farkındayım.
Cansu Kaşıkçı (İstanbul Üniversitesi): Son günlerin en çok konuşulan mesleğinin çıkış noktaları konusunda farkındalık yaratmak istedim.
Nazan Ertürk (Doğu Akdeniz Üniversitesi): Mesleğe başlarken doğru haberin yanında olmak istedim.
Özgün Çağlar (İstanbul Üniversitesi) OHO’ya katıldım çünkü bianet’I severek takip ediyorum.
Umut Sinan Özdemir (Mersin Üniversitesi): Türkiye’deki medyada bir hak özgürlüğü problemi var. Burada barış gazeteciliği ve hak haberciliği konularında bilgi almayı önemsiyorum, bana çok katkısını olacağını düşünüyorum.
Muhammet Tunç (Elazığ Fırat Üniversitesi): Haberi çarpıtmadan, hakiki habercilik nasıl yapılır? Çünkü görüyoruz, bir haberin nerelere çekilebileceğini... Hak odaklı habercilik ve bağımsız gazeteciliği, bunların nasıl pratiğe geçirilebileceğini öğrenmek istiyorum.
Mehmet Ali Yavuz (Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi): Toplumda ötekileştirilen kesimlere karşı hak odaklı haberciliği nasıl yapacağımızı öğrenmek istiyorum. Buradaki kadro da çok güzel; siyasi anlamda öne çıkmayıp, gazetecilik açısından objektifliğini koruyan isimler, bu da katılmamda etkili oldu.
Gizem Aysel (Bahçeşehir Üniversitesi): Barış gazeteciliği hakkında daha fazla fikir sahibi olmak istiyorum. Medyada nefret söylemiyle ilgili çalışıyorum. Bu konuda daha fazla bilgilenmek isyiyorum.
Halit Taşcan (Gümüşhane Üniversitesi): Okulda öğrendiğimiz gazetecilik eğitiminden farklı bakış açılarını öğrenmek için buradayım. En çok dikkatimi çeken barış gazeteciliği oldu.
Evren Kızılağaç (Ege Üniversitesi): Bianet’i takip ediyorum, hak odaklı habercilik ve barış gazeteciliğini öğrenmeyi önemsiyorum.
Uğur Şahin Umman (Yaşar Üniversitesi): Hak odaklı habercilik ve barış gazeteciliğini öğrenmek istiyorum, farklı bakış açılarını tartışmak gerektiğini düşünüyorum.
Zeynep Yüncüler (İzmir Ekonomi Üniversitesi): Barış gazeteciliğinden gelen insanların görüşlerini öğrenmek istiyorum. Özellikle son dönemdeki gelişmeler etrafında neler tartışılacak, merak ediyorum.
Osman Girgin (İzmir Ekonomi Üniversitesi): DHA’da polis muhabirliği yaptım. Buna karşılık şimdi de barış gazeteciliğini öğrenmek ve pratiğe geçirmek istiyorum, bunların tartışmaya açılmasını istiyorum.
Alara Kuset (Paris Nanterre Üniversitesi): Hak odaklı habercilik, ana akımın dışında bir yerde duruyor. Bence hakiki gazeteciliği hak odaklı habercilik sayesinde öğreneceğim.
Ümit Ağgül (Maltepe Üniversitesi): Haber etiği, barış gazeteciliği konuları ilgimi çekiyor. Daha önce bianet'in bu konudaki kitaplarını okudum. Şimdi de deneyimleri paylaşmak, buradaki insanları dinleme fırsatım olacak. (CU-EK/HK)