IPS İletişim Vakfı'nın bu yıl altıncısını düzenlediği "Okuldan Haber Odasına" (OHO) programı bugün başladı. 13 Temmuz'a kadar sürecek programa, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'taki 23 üniversitenin iletişim fakültelerinden 24 gazeteci adayı katılıyor.
Ana akım medyanın dışında "başka bir iletişimin mümkün" olduğunu düşünen gazeteci adayları, meslek edinmeyi düşündükleri gazeteciliğe başlamadan önce, hak odaklı ve alternatif habercilik üzerine bilgi edinmek için OHO'ya katıldığını anlattı.
Şafii Çelik (Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Sistemleri Bölümü): Ana akım medyadan farklı bir habercilik anlayışı var bianetin. Ana akımda görünür olmayan meseleleri görünür kılıyor. Eksi Yirmidört'ün muhabirliğini yapıyorum. Gazetecilik yapmaya devam edeceğim.
Simay Köroğlu (İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Eksikliklerimi gidermek ve programa katılan gazetecilerin deneyimlerinden yararlanmak istiyorum. Spor gazeteciliği yapmayı umuyorum.
Esra Sekman (Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Bianetin ana akım medyadan farklı bir gazetecilik anlayışı olduğunu düşünüyorum. Gazetecilik yapmak istiyorum.
İhsan Tarık Çelik (Anadolu Üniversitesi Basın Yayın Bölümü): Bianeti yakından takip ediyorum. Tezimde de bianette yayınlanan haberlerden yararlandım. Ortadoğu alanında gazetecilik yapmak istiyorum.
Ayşe Yılmaz (Anadolu Üniversitesi Medya İletişim Bölümü): Haber nasıl görülür, bunu öğrenmek istiyorum. Yerel bir medyada çalışıyorum. Manisa'nın haber dilini değiştirmek istiyorum.
Abdürrahim Kılıç (Mersin Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü): Alternatif bir medya yaklaşımı gösteren Bia'nın bana katabileceği yeni bir bakış açısı olabileceğini düşünüyorum. Televizyon dünyasında hak odaklı ve ötekini fark ettiren haberler yapmak istiyorum.
Emre Yılmaz (Doğu Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Okulda öğrendiğim teorik bilgileri, pratiğe çevirmek için bu programa katıldım. Yeni mezun olmuş birisi olarak iş hayatını daha yakından tanımak istiyorum. Gazetecilik yapmak istiyorum.
Gülin Küpelioğlu (İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya İletişim Bölümü): Bu programı iki yıl önce arkadaşımdan duymuştum. Kendimi hak odaklı habercilik anlamında geliştirmek istiyorum.
Ansı Güzelköylü (Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü): İletişim Fakültelerinin deneyimli hocalarının katılması ve hocaların önermesiyle katıldım. Gazetecilik yapmayı düşünüyorum.
Polen Artar (Ankara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü): Alternatif medya ve muhalif habercilik üzerine bilgi, deneyim ve tecrübelerimin artması için bu programa katıldım.
Özlem Altuğ (Başkent Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü) Bianet'in haberciliğe bakışı ve ana akımda göz ardı edilen haberlere yer verişi hoşuma gidiyor. Televizyon spikeri olmak istiyorum.
Özlem Onay (Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Mesleğimle ilgili okulda çok fazla bir şey öğrendiğimi düşünmüyorum. Bu açıdan bu programa katılmak istiyorum. Savaş muhabiri olmak istiyorum.
Beliz Erol (Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümü) Programa gözlemci olarak katılıyorum. Gazetecilikle ilgileniyorum ve bianeti takip ediyorum. İlerde de bu işi yapmak istiyorum.
Ramazan Başar (Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): İçeriği dolu bir program olduğu için katılmak istedim. Kendimi gazetecilik alanında geliştirmek istiyorum.
Aslı Kırbaş (Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü): Programa gözlemci olarak katılıyorum. "Hak haberciliği, barış haberciliği neden olmadı?" Bunun peşindeyim. Bu konuda bianetin doğru adres olduğunu düşünüyorum. Doğru okuyucu olmak üzere buradayım.
Gökhan Keskin (Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Ana akım medyanın haber dilinden farklı olarak hak odaklı habercilik ya da alternatif medya söylemi üzerine bilgi edinmek için buradayım.
Alper Bayraktar (Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): İş hayatımda bu eğitimin bana katkısı olacağını düşündüğümden ve gazetecilik alanında yeni bilgiler edinmemi sağlayacağından bu programa katıldım.
Mine Satur (Gazi Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü): Bianetin sektörden farklı bir duruşu olduğu için geldim. Farklı bir bakış açısıyla gazeteciliğe yaklaşmayı hedefliyorum.
Ali Kemal Ay (Fırat Üniversitesi İletişim Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü): Gazetecilik konusunda tam anlamıyla kendimi tamamlayamadığıma inanıyorum. Burada eksikliklerimi gidermeyi düşünüyorum.
Murat Karakuş (Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Ana akım medyanın dışından farklı bir habercilik derdinden dolayı buradayım. Sermaye sahiplerinin isteklerine göre şekillenen medyanın dışında, yurttaş haberciliği gayesiyle buradayım.
Seçil Türkkan (Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü): Bianet benim için Türkiye özelinde takip ettiğim en önemli internet haber sitesi. Alternatif gazeteciliği böyle güvenilir bir yerde benim gibi düşünen insanlarla tartışmanın beni geliştireceğini düşünüyorum.
Ayşegül Şahinkaya (Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler): Gazeteciliği daha yakından tanımak için buradayım. İleride de bu mesleği yapmak istiyorum. (SK-MAF/HK)