Haberin İngilizcesi için tıklayın
Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Yiğit Sayın, yemekhanedeki “haremlik-selamlık” oturma düzenine tepki gösteren bir öğrenciye “lan” diye hitap ettiği sözleri için özür diledi.
Dün (8 Mart) sosyal medyada Koç Üniversitesi öğrencileri ve Dekan Sayın’ın tartışmasının yer aldığı bir video paylaşıldı. Konuşma sırasında Dekan Sayın, bir öğrencinin üzerine “sen ne diyorsun lan” diyerek yürüdü. Öğrencilerin araya girmesiyle birlikte Sayın, geri adım attı ancak öğrenciler dekandan özür beklediklerini ifade etti.
HaberTürk'ün aktardığına göre; görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Sayın, üniversite içi yazışmayla akademisyen ve öğrencilerden özür diledi.
"İstem dışı sarf ettim"
Dr. Sayın, mailinde şu ifadelere yer verdi:
"Bu videodaki gerek sözlü gerek de fiziki davranışımın ne kişisel ne de profesyonel kimliğime uyan ve yakışan bir davranış olmadığını belirtmek isterim. İçinde bulunduğumuz ortamın fiziksel ve duygusal etkilerinden dolayı istem dışı sarf ettiğim kelimeler ve hareketler maksadını aşmıştır. Mağdur olan tüm öğrencilerden içtenlikle özür dilerim.
Benim dün öğleden sonra akşam saatlerine kadar Koç Meydanı'nda öğrencilerle buluşma nedenim ve öğrenci dekanı olarak en baş sorumluluğum üniversitemizin öğrencilerinin isteklerini ve taleplerini dinlemek, elimden gelen her türlü çözümü bulmak için çalışmak olduğunu ifade etmek isterim."
Koç Üniversitesi'nden açıklama
Öte yandan bir süredir tartışılan kadın ve erkek öğrencilerin yemek yediği yerin ayrıldığı iddiası ile ilgili olarak Koç Üniversitesi, 26 Haziran'da paylaştığı mesajı Twitter hesabında sabitledi.
Açıklamada "Bir süredir, sosyal medyada Koç Üniversitesi yemekhanelerinin kız ve erkek öğrenciler için ayrıldığına dair yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Özgür düşünceye inanan, cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin eğitimi sürdüren üniversitemizin tüm kampüslerindeki yemekhane, kafeterya ve diğer dinlenme alanları öğrencilerimizin ortak kullanım alanındadır" ifadeleri yer almıştı.
TIKLAYIN - Öğrenciler pahalılık, yoksunluk, baskı, ayrımcılık ve gözetime direniyor
(RT)