Öğrenciler gelişmeyi, derslere girmeyerek protesto ederken, Vali Ali Fuat Güven de, arsa anlaşmazlığıyla ilgili yargı sürecini yakından takip ettiklerini ve endişe edilecek bir durumun olmadığını bildirdi.
Dava sorun kaynağı oldu
16 yıldır eğitim ve öğretim veren, 2 bin 100 öğrencinin okuduğu Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun da üzerinde bulunduğu 10 bin 700 metrekarelik arsanın 6 hissedarın anlaşmazlığı öğrencileri endişelendirdi.
Hissedarların ortaklığın giderilmesi için açtığı dava 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam ederken bilirkişinin, "bölüşüm mümkün değil. Satılarak parası pay edilmeli" yönündeki görüşü okulun satılması ihtimalini gündeme getirdi. Gelişme, öğrencilerle velilerini sokağa döktü.
Ögrenciler derse girmedi
Öğrenciler, gelişmeyi derslerine girmeyerek, protesto etti. "Devlet çok mu fakir okulumuzu satıyor?", "Okul yıkan, okumayandır", "Okulsuz bir ülke, bilgisiz bir dünyadır", "Okulumuza uzanan eller kırılsın" yazılı döviz açan öğrenciler, "Bu okul bizimdir, bizim kalacak", "Eğitim hakkımız, söke söke alırız", "Eğitim parayla satın alınamaz" şeklinde slogan attı.
Bilirkişi raporunun uygulanması halinde okullarının satılacak olmasına üzülen bazı öğrenciler ağladı, veliler de gelişmeye tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuya yıllardır duyarsız kalmasıyla bugüne gelindiğini belirten veliler, "devlet bizden eğitime katkı payı adı altında yıllardır para topluyor. Bu paralar nereye gidiyor?" dedi. (FA/BB)