Bu yıl Fotoğraf, Haber, Karikatür ve Kadın Haberciliği kategorilerinde ödül verilecek.
Gündem Gazetesi Yayın kurulu, Kürtçe habercilik alanında bir değerlendirme yapacak ve kazanan gazeteciye özel bir plaket verecek. Para ödüllerinin de olduğu yarışma için 20 Eylül 2004 tarihinden sonra yapılmış haberler ya da hiç yayınlanmamış haberlerle başvuru yapılacak.
"Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri" 1993 yılında "Özgür Gündem", 1994 yılında "Özgür Ülke", 1995 yılında"Yeni Politika", 1996 yılında "Demokrasi", 1997-98 yıllarında"Ülkede Gündem", 1999 yılında"Özgür Bakış", 2000 yılında"Yeni Gündem", 2001-2002 yılında "Yedinci Gündem", 2003 yılında "Yeniden Özgür Gündem", 2004 yılında "Ülkede Özgür Gündem" gazeteleri tarafından verildi.
Haber Jürisi
Tuğrul Eryılmaz, Ragıp Duran, Fatih Polat, Aydın Engin, Rahmi Yıldırım, Nazım Alpman, İrfan Uçar ve Mehmet Güç.
Fotoğraf Jürisi
İsa Çelik, Hilmi Etikan, Coşkun Aral, Gültekin Tetik, Ramazan Öztürk, Hatice Tuncer, Coşkun Aral, Müjgan Arpat.
Karikatür Jürisi
Tan Oral, Kemal Gökhan Gürses, Gülay Batur, Cafer Solgun, Ender Özkahraman, Feyhan Güver ve Halil İncesu.
Kadın Haberciliği Jürisi
Berat Günçıkan, Ayşe Düzkan, Perihan Mağden, Pınar Selek,Semiha Alankuş ve Semra Somersan.
Musa Anter Kimdir
1918 yılında Nusaybin'in Zivin köyünde doğdu. İlkokulu Mardin, orta ve liseyi Adana'da okudu.
Öğencilik yıllarının yaz aylarında Suriye'ye giderek Türkiye'den kaçan Kürtçülerle tanıştı. Bunlar Kamuran Bedirhan, Osman Sabri, Haco ve Emini Ahmet'di. Beş arkadaşıyla Kürdistan'ı Kurtarma Cemiyeti'ni kurar.
İlk gözaltı öğrencilik yıllarında Dersim isyanı sırasında olur. Mustafa Kemal'in annesi Zübeyde Hanım'a sövdüğü için 45 gün gözaltında kalır.
Anter Ağa'nın oğlu olduğu için Mustafa Kemal tarafından affedilir.1941 yılında İstanbul'a gider. İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirir ama avukatlık ve savcılık yapmaz.
1959'da 49'lar ve 1970'lerde Devrimci Doğu Kültür Ocakları ve 12 Eylül döneminde de Kürtçülük propagandası yapmaktan tutuklanır. İlk defa 1934'te tutuklanan Anter, toplam 10 yıl hapis yatar.
Evli ve üç çocuk babasıdır. 1971'de kapatılan TİP'in yöneticileri arasında yer alan Anter; PKK çizgisindeki Özgür Gündem ve Yeni Ülke gazetelerinde köşe yazarlığı yaparken, Diyarbakır'da silahlı bir saldırı sonucu 20 Eylül 1992 tarihinde öldürüldü.
Eserleri: Hatıralarım I-II, Kımıl, Vakainame, Brinareş (Kara Yara).(AD)