Türkiye’de Çocuk İşçiliği Sorunu: Suriye’den Gelen Mülteciler Sonrası Mevcut Durum ve Çözüm Önerileri Konferansı’nda mülteci krizi ile kritik bir eşiğe varan çocuk işçiliği sorunu masaya yatırılıyor.
Konferans, çocuk işçiliğiyle mücadele alanında çalışan bakanlıklar dahil olmak üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve diğer paydaşları biraraya getiriyor.
Konferans çatısı altında, sadece tartışmak değil, konunun muhataplarının karşılıklı aktarımlarıyla somut çözüm önerilerinin şekillendirilmesi ve bu üretimin kamuoyu ve karar alıcılarla paylaşılması amaçlanıyor.
Hayata Destek Derneği’nin İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve UNICEF işbirliği ile düzenlediği konferans 11 Mart’ta, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Üç oturumdan oluşan konferansta sorun Türkiye’de çocuk işçiliğiyle mücadelede yasal mevzuattan mevcut politikalara, mülteci çocukların korunmasına dair yöntemlerden sığınmacı çocukların mevcut durumuna uzanan bir yelpazede ele alınacak.
TIKLAYIN - HRW: TÜRKİYE'DE 400 BİN SURİYELİ ÇOCUK OKULA GİDEMİYOR
Fotoğraf sergisi
Konferansın ardından Hayata Destek Derneği’nin düzenlediği "Hikayelerimiz / Hikayeleriniz/ Hikayeler: Birlikte Yaşayabilmek" isimli fotoğraf sergisi de izlenebilir.
Konferans İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü, E-1 Binası, 301 numaralı salonda yapılacak.
11-21 Mart tarihleri arasında izlenebilecek serginin açılışı ise konferans günü saat 18.30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E-1 binasının girişinde yapılacak. (YY)
TIKLAYIN - SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARIN EĞİTİME ERİŞİMİ İÇİN ÖNERİLER
Konferans Programı ve Katılımcılar |
09:30 – 10:00 Konferansa Kayıt 10:00 - 12:00 Birinci Oturum: Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Masaya Yatırmak Moderatör Doç. Dr. Pınar Uyan Semerci (İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi)
12:00 - 13:30 Öğle Arası 13:30 - 15:00 İkinci Oturum: Suriyeli Mültecilerin Türkiye'ye Gelişi Sonrası Çocuk Sömürüsünün Farklı Yüzleri Moderatör Dr. Sema Genel Karaosmanoğlu (Hayata Destek)
15:00 - 15:30 Kahve Arası 15:30 – 17:30 Üçüncü Oturum: Çocuk İşçiliğiyle Mücadelede Atılacak Adımlar Moderatör Doç. Dr. Serra Müderrisoğlu (Boğaziçi Üniversitesi)
|