Mülkiyeliler Birliğinin 46. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut yönetim ile çoğunlukla ihraç edilen akademisyenlerin oluşturduğu "Yetiştik Çünkü Biz" listesi yarıştı.
Genel kurul, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) gerçekleştirildi, oy sayımı akşam saatlerinde tamamlandı ve ihraç edilen akademisyenlerin de bulunduğu Yetiştik Çünkü Biz grubu seçimleri kazandı.
TIKLAYIN - "Yetiştik Çünkü Biz" Listesi
Mülkiyeliler Birliği'nin yeni başkanı ihraç edilen akademisyenlerden Dinçer Demirkent oldu.
Mevcut yönetimin başkanı Erdal Eren 752, "Yetiştik Çünkü Biz" ekibinden Dinçer Demirkent 802 oy aldı.
Grup Twitter hesabından "Söyleyebileceğimiz tek bir şey var: Resmen yetiştik çünkü biz!" diyerek galibiyetini duyurdu.
TIKLAYIN - Mülkiyeliler Seçimi: "Yetiştik Çünkü Biz..."
Erdal Eren: İhraçlara tepkimiz yüksekti
Genel kurul açılışında konuşan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren, kendi dönemlerinde Mülkiyeliler Birliği'nin faaliyetlerini anlattı. Sosyal medya paylaşımları, mülkiyeliler haber, tv programı vb. çalışmaları anlatan Eren, ihraçlara ihraç edilen akademisyenlere konuşmasının sonunda değindi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından akademisyenlerin ihraç edilmesine karşı üzüntü ve isyanlarını Mülkiyeliler Birliği olarak paylaştıklarını söyleyen Eren, Mülkiyeliler Birliği'nin tepkisinin yüksek olduğunu savundu.
Dinçer Demirkent: Geleneği diriltmek için aday olduk
Yetiştik Çünkü Biz listesinin adayı Dinçer Demirkent, seçimlerden önce yaptığı konuşmada "Bu yola çıkarken dedik ki sadece seçimleri değil farklı kuşaklardan tüm Mülkiyelileri kazanacağız" dedi.
Ülke her geçen gün karanlığa giderken, demokrasiden daha fazla uzlaşırken okulda ders vermeye devam hocaların öğrencileriyle değil soruşturmalarla uğraştığını belirten Demirkent, "Tepeden tırnağa mekanlarımızdan üyelerimizin haklarına kadar savunacağız. Mülkiyeliler Birliği sadece bir mezunlar derneği değildir. Bir gelenektir ve biz bu geleneği yeniden diriltmek için aday olduk. Bizler yönetimde olsaydık 16 Nisan Referandumu maddelerinin her biri hakkında kamuoyu bir rapor görürdü. Ancak Mülkiyeliler Birliği hayır diyen bir bildiri bile kaleme alamadı ülkenin Anayasası değişirken. Biz yönetimde olsaydık fakülte tasfiye edilirken bihaber olmazdık, beklemezdik. Mülkiyeliler Birliği mekanları gençlere, kadınlara hitap etmeyen köhne mekanlar olmazdı. Hakkımızdaki kara propagandaya rağmen Mülkiyeliler Birliği'ne kara leke bulaşmasın diye uğraştık. Hiçbir üyemizin kendisini yalnız hissetmemesi için çaba göstereceğiz" diye konuştu.
“İnsan haklarını merkezini kendi bünyemizde kuracağız”
SBF'de kurulan Türkiye'nin ilk insan hakları merkezi kapatıldığına dikkat çeken Demirkent, "Maalesef insan hakları merkezi Mülkiyeliler Birliği bünyesinde değil ODTÜ Mezunlar Derneği desteği ile yürütülmektedir. Mülkiyeliler Birliği bünyesinde kuracağız" dedi. Konuşmasının sonunda diğer yönetim kurulu adaylarını tanıtan Demirkent, "Daha çok yapacak işimiz var. Yetiştik çünkü biz" dedi.
Dinçer Demirkent kimdir?
Akademisyen, anayasa hukukçusu. 1983 İzmir doğumlu. İzmir Atatürk Lisesi’nden 2001 yılında mezun oldu, aynı yıl A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. 2006 yılında lisans öğrenimini tamamladı, 2011 yılında aynı fakültenin anayasa kürsüsüne asistan oldu. 2017 yılında 686 sayılı Olağanüstü Hal KHK’sı ile mesleğinden ihraç edildi. Murat Sevinç ile birlikte hazırladıkları Kuruluşun İhmal Edilmiş İstisnası: 1921 Anayasası ve Tutanakları İletişim Yayınları’ndan basıldı. Yayın Kurulu üyesi olduğu Ayrıntı Dergi başta olmak üzere çeşitli dergilerde yazıyor. (HK)