Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde işçi kıyımı yaşandı. 27 Mart’ta gerçekleştirilen Genel Kurul sonrasında ikinci kez başkanlığa gelen Erdal Eren ve yönetim kurulu, dört personelini “ekonomik gerekçelerle” işten çıkarttı. Mülkiyeliler Birliği eski başkanlarından Doç. Dr. Sevilay Çelenk, Füsun Çiçekoğlu ve Ali Çolak “işten çıkartmaları” eleştirdi:
Gerekçe: “Ekonomik sıkıntılar”
Mülkiyeliler Birliği çalışanlarından Hatice Ayrancı, Birsen Keleş, Yakup Atmaca ve Müfit Şekerci’nin görevlerine önceki gün son verildi. Çalışanların işten çıkarılmalarına “ekonomik sorunlar” gerekçe gösterildi.
Mülkiyeliler Birliği’nin eski başkanlarından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sevilay Çelenk, Ali Çolak ve Füsun Çiçekoğlu işten çıkarmalara ilişkin tepkilerini yazılı bir açıklama ile dile getirdiler.
Açıklamada, “işten çıkarmaların, Mülkiye camiasının vicdanını derinden yaraladığına dikkat çekilirken “İşten çıkarma kararının uygulanma sürecinde de bir dizi yasa ve etik dışı, Mülkiye ruhu ile hiçbir biçimde bağdaştırılamayacak durum söz konusudur” değerlendirmesinde bulunuldu.
“Karar bilinçlidir”
“Arkadaşlarımız ekonomik gerekçelerle işten çıkarılmıştır. Oysa daha iki ay önce gerçekleştirilen Genel Kurul'da üyelere sunulan parlak ekonomik ve mali durum tabloları dikkate alındığında, bu gerekçenin temelsiz olduğu anlaşılmaktadır” görüşüne yer verilen açıklamada, işten çıkarma kararının Genel Kurul sonrasına bırakılmasının üyeler arasında infiale yol açması kaygısından kaynaklandığına işaret edildi.
“Borçlar hukuku hocalarımızın emeğine saygısızlık”
Açıklamada, işten çıkarmaların Mülkiye camiasının vicdanını derinden yaraladığına dikkat çekilerek, “Mülkiye yönetimi ibraname imzalatma koşullarını yerine getirmeyi bile bekleyemeyecek bir acelecilikle davranmaktadır. Borçlar Hukuku hocalarımızın bizlere verdikleri emeğe saygısızlık niteliğindeki bu hukuksuzluklar, MB Yönetiminin yılların emektarlarına karşı vefasızlığını bile gölgede bırakacak vahamettedir” değerlendirilmesinde bulunuldu.
“Personele bilinçli baskı”
Ayrıca özellikle kurumun hafızası niteliği taşıyan Hatice Ayrancı ve Birsen Keleş’in geçen seçim döneminden bu yana yıldırma, dışlama, gözden düşürme gibi yöntemlerle bezdirilmeye çalışıldıklarının bilindiğine vurgu yapıldı.
“Öğrencisi, hocası, mezunu, çalışanıyla bir bütün olan SBF'nin devamı niteliği taşıyan MB'nin Yönetimince alınan bu karar ve bu kararın hayata geçirilme biçimi, ortak vicdanımızı ve dayanışma geleneğimizi ciddi biçimde zedelemiştir.” (HG/HK)