"İşyerlerinde Baskı, Denetim ve Mobbing" konferansının ikincisi 10 Haziran Pazar günü yapılacak.
Konferansta, "İşyerinde psikolojik taciz anlamına gelen mobbing gerçekte nedir? Kişilik bozukluğunun ürünü mü yoksa kapitalist üretim ilişkilerinin sonucu olan güvencesizliğin bir diğer yüzü mü? Mobbing, bir sistem sorunu mudur yoksa bireysel başarısızlığın bir sonucu mu? Böyle bir durumla karşılaşıldığında nasıl tavır alınmalı? Bireysel uğraş mı yoksa örgütlü bir dayanışma mı?" gibi sorulara yanıtlar aranacak.
Konferans, hak kayıplarına yol açan ferdi mücadele metotlarına alternatif hukuksal, psikolojik ve toplumsal mücadele araçlarının değerlendirileceği ve uygulamaya bilimsel bir katkı sunmayı amaçlıyor.
Moderatörlüğünü Sırrı Emrah Üçer'in yapacağı Konferansın birinci oturumunda TODAP'tan Psikolog Eser Sandıkçı, "Kapitalist Çalışma İlişkileri ve Mobbing" başlıklı tebliğini sunacak. Ardından Plaza Eylem Platformu'nun (PEP), Deneyim Paylaşım Atölyeleri çalışmalarından derledikleri deneyimleri aktaracaklar.
Konferansın ikinci bölümünde, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği Hukuk Müşaviri Avukat İzzet Otru, "İşyerlerinde Baskı ve Denetimin Süreçleri" ve "Bir İşten Çıkarma Yöntemi Olarak Mobbing" başlıklı oturumunda, mobbing meselesini örnek olaylar ve katılımcıların soruları ile ele alacak.
Kimler düzenliyor: Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği, Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP) Yapı-Yol Sen., Bank-Sen, Plaza Eylem Platformu (PEP), Avukat Sendikası Girişimi ve Kaç Bize Gel işbirliği.
Konferans, 10 Haziran pazar günü saat 14:00'te Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu'nda yapılacak. (NV)