Ankara'da geçtiğimiz aylarda düzenlenen eğitime yurt genelinden katılan 110 formatör öğretmen, eğitim öğretim yılı başlarında kendi illerindeki meslektaşlarına üniversitelerden de destek alarak eğitim verdi.
Verilen hizmet içi eğitimde Ermenilerle ilgili konularda uzman olan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Ercan'ın bu çalışma için hazırladığı 'Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Bazı Meseleler ve Günümüze Yansımaları' kitabı esas alındı.
İlköğretim öğrencilerine Ermeni meselesi
Bu çerçevede ilköğretim 5.sınıf öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersi kapsamında öncelikle 'Ermeni Soykırımı İddiaları'na ilişkin bilgiler verilerek Lozan Antlaşması'na göre Ermeniler'in Türkiye'deki statüleri anlatılıyor.
7.sınıflarda ise, Ermeniler'in soykırım iddialarını yeniden gündeme getirmelerinin nedenleri ile ASALA'nın cinayetlerinin amaçları da anlatılıyor.
Liselerdeyse, konunun detayının yanı sıra Yunan-Pontus ve Süryaniler' ile ilgili meseleler de 1. ve 2. Sınıflarda Tarih, 3.sınıflarda da 'Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük' kapsamında işleniyor.
Antalya'da konu hakkında verilen seminere Manavgat'tan katılan dört öğretmen radyo ve televizyonlara konuşmalar yapıyor.
Manavgatlı öğretmenlerin çalışmaları
Öğretmenler ve hazırladıkları konu başlıkları:
* 1. Bölge Tarih Zümre Başkanı: Leyla Dizdaroğlu (Manavgat Lisesi Tarih Öğretmeni) "Meşrutiyet Döneminde Ermeni Sorunu"
* 1. Bölge Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı: Dursun Gür (Toros İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni) "Ermeni soykırımı ile ilgili genel bilgiler"
* 2. Bölge Tarih Zümre başkanı: Mehmet Dizdaroğlu (Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni) 1. Dünya Savaşında Ermeniler"
*2. Bölge Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı: Mehmet Demirtaş (Çağlayan İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni) "Tarihte Türk-Ermeni İlişkileri ve Ermeni Yurdu" (NK)