*Manşet görselini bianet hazırladı.
*Görsel, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gelişmelere göre güncellendi.
Haberin Kürtçesi / İngilizcesi için tıklayın
Boğaziçi Üniversitesi'ne Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu, 6 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan İletişim Fakültesi'ne vekaleten dekan olarak atandı.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) bu atamaya ilişkin kararının, Bulu'ya 14 Nisan'da gönderildiği öğrenildi. Bulu'nun yeni görevi, Boğaziçi Üniversitesi'nin resmi internet sitesine de eklendi.
Kadrosu yokBoğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin bu atamayla ilgili yorumları da şöyle:
| |
TIKLAYIN - Bakanlık ile Rektörlüğün ön mutabakatından yıkım çıktı
TIKLAYIN - Boğaziçi'nde Fazıl Önder Sönmez'e dördüncü görev
TIKLAYIN - Boğaziçi Üniversitesi'nde görevler artık hep erkeklerin
TIKLAYIN - Melih Bulu, BÜ Senato kriterlerini de karşılamıyor
Ne olmuştu?Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ocak'ta, 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı. 2002'de Sarıyer AKP İlçe Örgütü'nün kuruluşunda yer alan Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasına öğrenciler ve akademisyenler tepki gösterdi. İlk defa üniversite dışından bir rektör atanmasına da karşı çıkan ve Bulu'nun "kayyım" olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler de rektör devir-teslim törenine tepki göstererek Rektörlük binasına sırt dönme eylemi başlattı. Polis, gösterilere katılan öğrencilerin evlerini bastı. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. 4 Ocak'tan beri farklı yerlerde ve şekillerde devam eden eylemlere polis her seferinde müdahale etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun resim sergisi nedeniyle LGBTİ+'ları ve öğrencileri hedef göstermesinden sonraki eylemlerde polis üniversiteye de girdi. Boğaziçi öğrencilerine İzmir, Ankara, Samsun gibi birçok şehirden ve üniversiteden de destek geldi. Boğaziçi protestolarına katılan öğrencilerden en az 600'ü gözaltına alındı, 25'i aşkın kişiye ev hapsi cezası verildi. Protestolar nedeniyle tutuklanan 11 öğrenci peyderpey serbest bırakıldı. "Kayyım rektör istemiyoruz", "Melih Bulu istifa" diyen öğrenciler, mezunlar, çalışanlar ve akademisyenler protestolarını 4 Ocak'tan bu yana sürdürüyor. | |
(DŞ)