Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, görüşmenin ertesinde, bianet'e, "Düzenlediğimiz referandumun sonucunu Meclis'e ilettik; parlamentonun buna hürmet etmesini istedik. Muhalefet partileri itirazımıza katılıyor, AKP'yse yetkili organlarında konuyu bir kez daha değerlendireceğini söyledi" dedi.
"İnsana ait en ufak bir vicdan, akıl ortaya konduğunda, zaten bu tasarının kabul edilmesi mümkün değil. Parlamentoda bunun olduğuna inanmak istiyoruz."
Meclis'le görüşen heyette, Bakkalcı'nın yanı sıra, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yer aldı.
SSGSS tasarısı, komisyon düzeyinden geçti; ancak henüz Meclis Genel Kurul gündemine girmedi. Bu arada, NTV'nin haberine göre, Uluslararası Para Fonu (IMF), sosyal güvenlik konularıyla ilgili bir uzmanını Ankara'ya gönderdi. IMF uzmanının Hazine Müsteşarlığı'nda çalışmalarını yürütüyor. IMF, 3. gözden geçirme çalışmalarının başlaması için SSGSS'nin yasalaşmasını şart koşuyor.
Bakkalcı: Mesaj algılanmazsa, Büyük Yürüyüş'ü başlatacağız
Bakkalcı, mesajlarının parlamentoda algılanmaması halinde, "İnsanca Yaşam İçin Büyük Yürüyüş"ü başlatacaklarını, referandumda kurulan 2892 sandık çevresinin değerlendirme çalışmalarına başladığını söyledi.
Bakkalcı, insanca yaşamı olanaksız kılan her türlü yasanın toplumsal barışı da zedeleyeceğini anımsattı:
"Bu tasarının durdurulmasını, herkesin bugününü ve geleceğini tahrip edeceği için istiyoruz. Çalışma Bakanlığı da olası sonuçlarının farkında.
"Toplumsal dokunun önemli ölçüde örselendiği, birlikte, dayanışma içinde yaşamanın harçlarının zayıfladığı bir dönemdeyiz. Bu tür yasa tasarıları bu harçlar üzerinde daha da zayıflatıcı olacak. Ancak insanca yaşamak bu harcı kuvvetlendirir."
Emek örgütleri, hükümetten yasa tasarısını referanduma götürmesini istemiş, yanıt alamayınca da, referandumu kendileri düzenlemişlerdi. Sonuçta, 2892 sandıkta, tasarıya yüzde 99,4 oranında "Hayır" oyu çıkmıştı. (TK/EÖ)