Haberin İngilizcesi için tıklayın
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim kapsamında hazırladığı, kitapçıkta tartışmalı görseller kullanıldı.
Kitaptaki görsel kullanımı BirGün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin’in haberiyle gündeme geldi. İnternette de yayımlanan kitap, "Psikososyal Destek Programı Uygulayıcı Eğitimleri” başarıyla tamamlayan rehberlik öğretmenleri için kılavuz olarak hazırlanmış.
Kitapta, "Travma Ve Travma Sonrası", "Stres Bozuklukları", "Doğal Afet Travması Ve Önlenmesi", "Göç Travması Ve Önlenmesi", "Terör Travması Ve Önlenmesi", "Cinsel İstirmar Travması Ve Önlenmesi", "İntihar Travması Ve Önlenmesi", "Ölüm-Yas Travması Ve Önlenmesi", "Travma Ve Özel Eğitim", "Önleyici Destek Programı Etkinlikleri", "Özel Eğitim Etkinlikleri", "Psikososyal Destek Programı" ve "Isınma Etkinlikler" gibi bölümler bulunuyor.
Kitabın, “Cinsel İstismar” başlığı altında iyi ve kötü dokunuşları gösteren resimli kartlara yer verildi. Kitapta "EK1" olarak aşağıdaki görsel kullanıldı. Görselin açıklamasında "EK-1 (Çocuğunu öpen, şefkatle sarılan anne görseli)" ifadesi kullanıldı.
Kitapta "EK-7 olarak aşağıda kullanılan görselin açıklaması ise şu şekilde: "Yetişkinin öpmeye çalışması karşısında hoşnut olmayan çocuk görseli"
*Kitapta “Bir çocuk sokakta oynarken, komşusu yanına gelerek onu öpmek istediğini söyledi. Çocuk ‘Hayır.’ demesine rağmen onu öptü” kısa hikayesinde de şu görsel kullanıldı:
(RT)