17 Mayıs Derneği, çevrimiçi “Lubunyalar İçin İş Hayatına Hazırlık Atölyesi”ne çağırıyor.
17 Mayıs Derneği, “Lubunyalar İçin İş Hayatına Hazırlık Atölyesi” düzenliyor. 20 Haziran Pazar saat 14.30’da Zoom üzerinden gerçekleştirilecek çevrimiçi etkinlik üç oturumdan oluşacak.
LGBTİ+ toplumunu ve aktivizmini güçlendirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren 17 Mayıs Derneği, Kraft Heinz firmasında Yetenek Kazanım Uzmanı olarak çalışan Eylül Özcan ile “Lubunyalar İçin İş Hayatına Hazırlık Atölyesi”nde iş hayatına hazırlık sürecinin önemli noktalarına dair ipuçları ve deneyimler paylaşılacak.
CV'ler değerlendirilecek
İlk oturumunda “Etkili CV Oluşturma Yöntemleri”nin ele alınacağı atölyede, özgeçmiş oluşturmanın aşamaları, etkili bir özgeçmiş için ipuçları ve özgeçmiş hazırlarken yapılan hatalara odaklanılacak. Atölye sonrasındaki günlerde ise isteyen katılımcıların CV’leri Eylül Özcan tarafından birebir görüşmelerle değerlendirilebilecek.
Atölyenin ikinci oturumunda ise “Yetkinlik Bazlı Mülakatlarda Soru Cevaplama Yöntemleri” ele alınacak. İşe alım süreçlerinin en önemli basamaklarından biri olan mülakatlara dair çeşitli ipuçlarına değinilecek olan oturumda mülakat süreci çeşitli açılardan değerlendirilecek. Atölye sonrasındaki günlerde ise Eylül Özcan, isteyen katılımcılarla birebir mülakat simulasyonu gerçekleştirecek.
Program
Üçüncü ve son oturumda ise kariyer.net, linkedin gibi “Başvuru Platformlarında Profil Oluşturma” pratiği üzerinde durulacak.
Sida ve Fransız Elçiliği'nin desteklediği 17 Mayıs Kapasite Geliştirme Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan atölye akışı şöyle:
14:30 - Etkili CV Oluşturma Yöntemleri
15:15 - Yetkinlik Bazlı Mülakatlarda Soru Cevaplama Yöntemleri
16:00 - Başvuru Platformlarında Profil Oluşturma
Lubunyalar İçin İş Hayatına Hazırlık Atölyesi’ne buradan kayıt olunabilir.
17 Mayıs Derneği hakkında
LGBTİ+ toplumu ve aktivizmini güçlendirmeyi hedefleyen 17 Mayıs Derneği, 2 Eylül 2019’da Ankara’da kuruldu.
17 Mayıs Derneği; cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ya da cinsiyet ifadesi temelli bireysel ya da toplumsal düzeyde yaşanan her türlü ayrımcılıkla mücadele için bilimsel, kültürel, sosyal ve sanatsal, eğitsel faaliyetler yaparak aynı zamanda sosyal hizmet, savunuculuk, farkındalık ve insan hakları izleme, belgeleme ve raporlama faaliyetleri yürüterek eşit ve özgür bir toplumun inşasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
(BS/EMK)