Hatırlamak ve Anlatmak İçin ŞehreBAK buluşmaları Temmuz-Aralık boyunca devam edecek "Kulaktan Kulağa" Kolektif Video Üretim Atölyesi için başvurular başladı.
Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından yürütülen "Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, 2012'den bu yana ifade alanları sınırlı genç hikâye anlatıcılarının görsel üretimini destekleyen, bu bağlamda kolektif üretim alanları yaratmayı amaçlayan bir program.
Belgesel fotoğraf ve video
Gençlerin kendi perspektiflerinden kentlerine dair görsel hikâyeler anlatmalarını destekleyen proje, aynı zamanda web sitesi www.sehrebak.org kanalıyla açtığı çağrılarla çevrimiçi sergiler düzenliyor, belgesel fotoğraf ve video alanında eleştirel metinler ve kaynaklar sunuyor.
Temmuz-Aralık 2020 boyunca sürecek atölye Diyarbakır, Mardin ve Batman'dan kadın katılımcıların başvurusuna açık olacak. Programın yürütücülüğünü akademisyen ve sinema yazarı Ayça Çiftçi ile sanatçı Sevgi Ortaç yapıyor.
Şehir hikâyelerinin/efsanelerinin yerleşik anlatılara alternatif bir yerden eleştirel bir bakışla yeniden ele alınmasını amaçlayan "Kulaktan Kulağa" Kolektif Video Üretim Atölyesi, bir görsel araştırma ve üretim projesi olarak kurgulandı. Programda atölye katılımcıları, çevrimiçi oturumlarda bir araya gelecek. Ardından gelen araştırma ve üretim sürecinin sonunda katılımcılar, şehre dair yaratıcı belgesel videolar ve deneme türünde filmler üretecek.
Atölyeye başvuru koşulları şöyle:
● Diyarbakır, Batman ve Mardin şehirlerinden birinde yaşıyor olmak
● Fotoğraf, video, görsel sanatlar ve kent araştırmaları ile ilgili olmak
● BAK Kolektif Üretim Atölyesi programının tamamına katılabilecek olmak
● Farklı disiplinlerden ve mecralardan beslenen çalışmalara açık olmak
BAK Kolektif Video Üretim Atölyesi'ne son başvuru tarihi 3 Temmuz 2020.
Ayrıntılı bilgi ve başvuru için burayı tıklayın.