Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek biraya gelen yaklaşık 100 kişi ekonomik krize karşı kendi taleplerini içeren paketi açıklıyor.
23 Nisan'da kampanyalarını duyuracak olan gruba internet sayfasından imza desteği verilebiliyor. Facebook'ta da "yedinci paket" adıyla düzenlenen kampanyada toplanan İmzalar daha sonra TBMM'ye sunulacak.
"7'de bitsin/7 de, bitsin"
"Hükümet, krize karşı 'önlem paketleri' ile büyük şirketlerin krizini çözmeyi hedefliyor. Şimdi de muhtemelen IMF'nin isteklerini temel alan 6. Paketin hazırlığında" diyen grubun hazırladığı pakette yer alan yedi talep şöyle:
- Temel gıda maddelerinden ve ilaçtan KDV'nin kaldırılmasını ve bunlara 1 yıl boyunca zam yapılmamasını istiyoruz. Konutlarda elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarına uygulanan tüm vergiler, sabit ücretler ve fon kesintilerinin kaldırılmasını istiyoruz.
- Kişilere ait kredi kartı borç faizlerinin silinmesini, kalan borçların 2 yıllık ödeme planıyla takside bağlanmasını istiyoruz.
- Asgari ücretin iki katına çıkartılmasını, vergiden muaf tutulmasını istiyoruz.
- İşten çıkartmaların yasaklanmasını, çalışma sürelerinin ücret kaybına yol açmaksızın kısaltılmasını istiyoruz.
- Bütün işsizlere "işsizlik kartı" verilmesini, bu kart sahiplerine elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarında yüzde 50 indirim yapılmasını ve toplu ulaşımın ücretsiz olmasını istiyoruz. İşsizlik ödeneğinin arttırılmasını ve kapsamının genişletilmesini istiyoruz.
- Yoksulluk sınırı altında yaşayan konut kiracılarına nakdi kira desteğinin sağlanmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm uygulamalarının durdurulmasını istiyoruz.
- En düşük gelire sahip kesimlerden başlayarak "vatandaşlık geliri" uygulamasına bir an önce geçilmesini istiyoruz.
"7'de bitsin/7 de, bitsin" diyen 7. paket çağrıcıları taleplerinin acilen yasalaşmasını, gerekli ekonomik, yasal ve idari tedbirlerin vakit kaybedilmeden alınmasını, hükümet ve yerel yönetimlerden istiyor.
"Ne zaman bir şeyler istesek bize 'kaynak yok' diyorlar. Bizce kaynak var. Sorun kaynak olmamasında değil, kamusal kaynakların yanlış ya da yanlı dağıtılmasında. Kaynak dağıtımında, IMF ve sermayenin yönlendirmeleri değil, sosyal politikalar ve toplumsal çıkarlar esas alındığında sorunun kolayca çözülebileceğine inanıyoruz." (EZÖ)
* Kampanyaya dahil olmak için tıklayınız.
** İmzalamak için tıklayınız.