Görsel: Crypto Telegraph.
Araştırmalar, kripto para biriminin karbon ayak izinin dünyanın en büyük şehirlerinden bazılarının karbon ayak izi kadar büyük olduğunu gösteriyor.
Ancak Twitter kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin madencileri yenilenebilir enerji firmalarıyla el ele çalışırsa bunun değişebileceğini iddia ediyor.
Gücünün üçte ikisinden fazlasının kömürden geldiği Çin, dünyadaki bitcoin madenciliğinin% 75'inden fazlasını oluşturuyor.
Bitcoin üretmek için madencilik süreci, büyük miktarda hesaplama gücü gerektiren karmaşık matematiksel denklemlerin çözülmesini içeriyor.
Dünyanın dört bir yanından madenciler tarafından her 10 dakikada bir bitcoin'in blok zincirine (kripto para biriminin işlemlerini kaydeden defter) yeni işlem setleri ekleniyor.
Geçen hafta bir tweet atan Dorsey, "Bitcoin'in yenilenebilir enerjiyi teşvik ettiğini" söyledi ve coin piyasasının en büyük destekçilerinden Elon Musk "Doğru" olarak yanıt verdi.
İzlanda ve Norveç örnekleri
Sincan'daki bir kömür madende iki hafta önce meydana gelen bir kaza, bölgede elektrik kesintilerine neden oldu ve bitcoin madenciliğinde büyük aksaklıklara neden oldu.
Son zamanlarda yapılan bir araştırma, Çin'de gerçekleşen bitcoin madenciliği miktarının ülkenin emisyon azaltma hedeflerini tehdit edebileceğini öne sürdü.
Bu arada, Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan analiz, bitcoin ağının yılda 121 terawatt saatten (TWh) fazla kullanıldığını ve bu da bir ülke olsaydı dünya çapında ilk 30 elektrik tüketicisi arasında yer alacağını gösteriyor.
Ancak, çoğu enerji üretiminin hidroelektrik ve jeotermal enerji yoluyla neredeyse% 100 yenilenebilir olduğu İzlanda ve Norveç gibi ülkelerde bulunan bazı kripto para madencileri var.
Geleneksel madencilikten farkı
Medium'da yazan bitcoin uzmanı Phil Geiger, "bitcoin madenciliğinin en enerji verimli madencileri en çok kârla ödüllendirdiğini" belirtti.
"Madencilik, kW elektrik başına hash (hesaplama) sayısını en üst düzeye çıkarmakla ilgili," derken ekledi:
"Şu anda, en yüksek hash / k değerini üretmenin en verimli yolu güneş enerjisi ve hidroelektrik kullanmaktır, çünkü bunlar elektrik üretmenin en ucuz yollarıdır."
Mars'ta koloni planları
Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk tarafından yönetilen Fortune 100'deki ilk 10 şirketten biri olan Tesla, Şubat ayının başında 1,5 milyar dolarlık hazine parasını Bitcoin'e (BTC) aktardı.
Sazmining kripto madencilik şirketinin kurucusu William Szamosszegi'nin Crypto Telegraph'a yazdığı analize göre Musk'ın Bitcoin satın alması, Tesla'ya yapılan yatırımın Bitcoin ile nasıl bir ilişki kuracağını anlamaya çalışan geleneksel yatırımcıları şaşırttı.
Şu anda Tesla'nın gelirinin çoğu, yenilenebilir enerji kredilerinin veya REC'lerin satışından geliyor; bu, rakip otomobil üreticileri kendi sıfır emisyonlu araçlarını ürettikçe ve bunları gerektiren eyaletlerle REC'ler oluşturdukça önümüzdeki birkaç yıl içinde kuruyacak.
Musk, önümüzdeki on yıl içinde Mars'ta bir koloni kurmayı planlayan şirket SpaceX'in de CEO'su. Ancak, ABD doları temel
Eleştirmenler, işlem gücünün çok büyük bir kısmı Çin anakarasında bulunduğu için Bitcoin'e saldırıyor. Bu arada, "Bitcoin'in bilgi işlem gücünün ademi merkeziyetçiliği, daha fazla enerji üreticisi bu faydayı fark ettikçe" gelişmeye devam edecek.
(PT)