Haberin İngilizcesi için tıklayın
Grup Yorum’dan Sultan Gökçek, tutuklu bulunduğu İzmir, Şakran Kadın Cezaevinde gardiyanlarca darp edildiklerini ve gardiyanlar hakkında suç duyurusu yaptığını yazdı.
Gökçek, olayı anlattığı mektubunda, aylardır kitaplarının kendilerine verilmediğini, kitap okuyamadıklarını söyledi.
Kitaplarını istemelerinin ertesinde koğuşlarına giren gardiyanlarca dövüldüklerini anlatan Gökçek, bir kadın gardiyanın elleriyle boğazını sıktığını, boğazındaki tırnak izlerinin doktorun verdiği darp raporuna da yansıdığını yazdı.
Gökçek, olayla ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı.
TIKLAYIN - Tutuklu Grup Yorum Üyesi: Saldırıya Uğradık
Olayı, yargılandığı davanın duruşmasında da anlatmak istemiş, ancak SEGBİS ile bağlandığı duruşmada darp edildiklerini anlatınca kamera kaydı kesilmişti.
“Gardiyan beni boğmaya çalıştı”
Sultan Gökçek, mektubunda olayı şöyle anlattı:
“Kitap alıp okuma hakkımız, kanuna aykırı şekilde, hapishane idaresince gasp ediliyor. Aylardır ne kitap ne dergi alabiliyoruz. Hapishane idaresiyle birçok kez görüştük ancak hiçbir olumlu sonuç alamadık ve çözüm için adım atılmadı. Sürekli ‘Bayramdan sonra, seçimden sonra’ diye oyaladılar.
“En son kitap alma talebinde bulunduğumuz görüşmede de tehdit edildik. 2 Temmuz’da 50’den fazla gardiyan koğuşumuza girerek bize saldırdı. Yerlerde tekmelendik. Dört kadın gardiyan kollarımdan bacaklarımdan tutarken başka bir kadın gardiyan gelip boğazımı sıktı, beni boğmaya çalıştı. Boğazımda kalan tırnak izleri darp raporumda da yer aldı.
“Bir saat kadar işkenceye maruz kaldık. Dizlerimde, kollarımda morluklar, çizikler oluştu. Bu yaralanmalar da yine darp raporumda yer alıyor. Bütün bu olay kurum müdürlerinin gözü önünde gerçekleşti.”
Gökçek, saldırıya dair savcılığa suç duyurusu yaptığını da ekledi.
Dört üyesi “arananlar” listesinde
Grup Yorum'un 11 üyesi çeşitli hapishanelerde tutuklu bulunuyor.
Grup üyeleri Selma Altın, İnan Altın, Ali Aracı ve İbrahim Gökçek, İçişleri Bakanlığı'nın “Aranan teröristler” listesinde, Gri Liste’de yer aldı. “DHKP-C üyeliği” ile suçlanan Grup Yorum üyelerini ihbar edenlere 300 biner TL para ödülü vaaddediliyor.
Grup Yorum'un iki üyesi, İnan Altın ve Selma Altın Fransa'da iltica başvurusunda bulundu.
İki müzisyen, 15 Temmuz’da Paris’te, şu açıklamayı yaptı: “Grup Yorum tarihi boyunca iktidarlar tarafından türlü baskılara maruz kaldı. Ama hiçbiri, son iki yıldır yaşadıklarımız kadar yoğunlaşmış değildir. Grup Yorum’a tarihinin en ağır kuşatması başlatılmıştır. Grup Yorum tasfiye edilmek, yok edilmek istenmektedir. Bizleri de tamamen bu siyasi nedenlerle arıyor, listelere alıyorlar. Burada olmamıza rağmen yüzümüz Anadolu halklarına, yüzümüz ülkemize dönüktür. Tüm yaşananlara rağmen umutsuz olmadık, olmayacağız.”
TIKLAYIN - Grup Yorum Konseri Bu Yıl da Yasak
2015’ten beri “Bağımsız Türkiye Konseri” adıyla verdikleri konserleri Valilikçe yasaklanan grup, 1 Temmuz 2018’de “internet konseri” verdi. (AS)