Dava dilekçelerinin birinde Kaymakam, gazetecinin 8 Ocak 2004'te İçişleri Bakanlığı ve Valiliğe gönderdiği şikayet dilekçelerini de tazminata gerekçe olarak gösterdi.
Dört ay önce her iki davadan evi ve aracına ihtiyati tedbir konulan gazeteci, 17 ve 25 Kasım günlerinde Edremit Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Gazeteci, bianet'e verdiği bilgide davaların delillerin toplanması aşamasında olduğunu belirtti.
5 Ocak 2004'te sitede yayımlanan "Amirine, memuruna söyledik" başlıklı köşe yazısında, makam kullanılarak baskı yapılması, devletin fakir insanlara verdiği kömüre göz koyulması eleştiriliyor, yasadışı yollarla ülkeye giren mültecilerin kaçmalarını sağlayanların bulunduğu belirtiliyor.
Yazıda ayrıca, isim belirtilmeden "eşini müdür yardımcısı yaparak zeytinyağı gibi su üstüne çıkanlar" eleştiriliyor; yetkililerin gösteriş düşkünlüğüyle makamlarına eşyalar aldıkları, Edremit'e Vali yardımcısı geldiğinden aynı gün çanak antenlerin söküldüğü de iddia ediliyor.
Kaymakama davaya "takipsizlik"
Bu yazıdan gözaltına alınan gazetecinin, bölgedeki icraatlarında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Kaymakama açtığı dava takipsizlikle sonuçlandı. Gazeteci, Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak buna itiraz etmeye hazırlanıyor.
Doğan, kendisini "uzun süre gözaltı"nda tuttuğunu iddia ettiği yetkilileri yargılatamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmuştu.
Başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) "özgürlük ve güvenlik hakkı" başlıklı 5. maddesi ve "adil yargılanma hakkı"nı güvence altına alan 6. maddesinin ihlal edildiği savunulmuştu.
Haber nedeniyle gözaltı
Asayiş Şubesine bağlı üç polisin, 6 Ocak'ta gözaltına aldığı Doğan, sitede yazı yazan Salih Günardı ile ilgili savcının sorularını yanıtladıktan sonra akşam saatlerinde CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler'in devreye girmesiyle serbest bırakılmıştı.
Doğan'ın gözaltına alınmasına Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti de tepki göstermişti. (EÖ/BB)