Daha sonra "Cumhuriyet" Gazetesi'nin Kars temsilciliğini yaptım. 1989 yılında Ankara'ya gittim ve buraya yerleştim.
Radyo Anki'de çalıştım
Sincan Belediyesi'nde bir yıl basın danışmanlığı yaptıktan sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu "Radyo Anki"ye geçtim ve burada l994'e kadar uzman (haber programcı) olarak görev yaptım.
Ticaret yürümedi
1995'te gazeteciliği bırakıp, ticarete atıldım. Ancak uzun sürmedi ve iflas ettim. 200l'in son aylarında Kars'a geldim. O dönem, Kars'ta 5 yerel gazete yayımlanıyordu. Ancak, resmi ilan yayınlamaya dönük oldukları için, Kars'ta gerçek anlamda yerel gazete boşluğu yaratmışlardı.
Bu gereksinimin bir ürünü olarak 2002'nin Şubat ayında "Çağdaş Kars Haber" gazetesini yayımlamaya başladım. Gazete, Pazar dışında haftanın altı günü çıkıyor. Ulusal gazete boyutunda 4 sayfa halinde yayımlanıyor.
Bir dişli kırılınca
"Çağdaş Kars Haber" henüz bir haftalıkken, Ankara'dan getirdiğim tipo baskı makinesi arızalandı. Arıza, basit bir dişli kırığıydı.
Kars'ta yapılma olanağı olmadığı için, parçayı Ankara'ya gönderip, yaptırdım. Basit bir dişli kırığından ibaret olan arızanın Kars'ta giderilememesi, Kars'ın geri bıraktırılmışlığına somut bir örnektir.
Sekiz ayda ilan hakkı
Kars'ta bizim dışımızda, haftada beş gün yayımlanan diğer gazeteler vasıflı olmadığı için, yayımlandıktan üç ay sonra resmi ilan almam gerekiyordu.
Ancak, basit bir nedenden dolayı anılan sürede resmi ilan yayınlama hakkı tanınmadı. Kars tarihinde 8 ay sonra ilan alma hakkını kazanan ilk ve tek gazeteyim.
Tepkiyle düzeltilen "yanlışlık"
Gazetemizin yayını, bazı yayınlardan dolayı, mahkeme tarafından durduruldu. Mahkemenin bu kararına, başta Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Derneği, Anadolu Basın Birliği ve üyesi olduğum Çağdaş Gazeteciler Derneği olmak üzere, Türkiye genelinde basın örgütlerinde tepkiyle karşılandı.
Aynı mahkeme, yayın durdurma kararında yanlışlık yapıldığını belirterek, yayın durdurma kararını 24 saat içerisinde kaldırdı ve gazetemiz yeniden yayına başladı.
Uyardık, biz soyulduk
"Çağdaş Kars Haber" Gazetesi, yayımlandığı günden itibaren, Karslıları ve Kars'ta yaşayanları, Kars dışından gelen bazı dolandırıcılara karşı uyardı.
Ancak, Aziz Nesin'in "Tek Yol" adlı romanında belirttiği gibi, bu kez kendimiz dolandırıldık. Bir gün büroya geldiğimizde bir de baktık ki bilgisayarlarımız gitmiş.
Kötü şeylerin üzerine gitmek
Gazeteciliği severek yapıyorum. Özellikle Kars'ta bu işi yapmam, sevincimi dürtüklüyor. Çünkü, Kars'ta kötü giden her şeyin üzerine cesaretle gidip, iyi olmaya yönlendiriyorum.
Kars'tan esirgenen bazı yatırımların Kars'a gelmesi için verdiğim mücadelede başarılı olmak, Kars'ı bir takım yatırımlara kavuşturmak apayrı bir duygu.
Gazetecilik ve gündelik yaşam
Gazetecilik işiyle, gündelik yaşamım, adeta yapışık kardeş hikayesi gibi. Her şeye haber, yazı gözüyle bakıyorum.
Çağdaş Kars Haber Gazetesi, "ilkel" yöntemle çıkıyor. Halen tipo baskı ve elle dizgi. Her gün dört sayfa halinde çıkan gazetede dört makale de yer alıyor.
Fıkraya dava
Gazetemizle Kars'ta bir çığır açtığımızı düşünüyorum. Fıkralarımız dahi yerel. Bugüne kadar hakkımızda açılan 35 davadan bir kısmı Türkiye'nin birçok ilinde yaşayan Karslılar tarafından gazetede çıkan bir fıkra nedeniyle açıldı. Ama hepsinde de beraat ettik.
Onları bayramda görüyorum
Gazetede ben de dahil 7 emekçi ter döküyor. Karşılığını alıyor muyuz? Maddi olarak hayır, manevi olarak evet.
Eşim ve çocuğum, Ankara'da yaşıyorlar. Bir buçuk yıldır ayrı kaldık birbirimizden. Ancak bayramdan bayrama onları görebiliyorum. (EÖ)