Düzenlediği sergileri seçkinci iki boyutlu plastik sanatlar düzleminden çıkarıp çok boyutlu ve özellikle de pozitif bilimlerle ilişkili bir noktaya taşımak; toplumsallaştırmak, herkesleştirmek için çaba gösteren Karşı Sanat Çalışmaları bu kez 16 Şubat-12 Mart tarihleri arasında ressam Halil Yavuz Ertürk'ün 'Etüd' isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.
Tuval üzerine yağlı boya tablolardan oluşan sergide Çocuklu Portre, Çiçekli Model, Mutfakta Dinlenen Model isimli tablolar eserlerden sadece birkaçı.
Ertürk sergisinin açılış kokteyli sırasında ''2010 yaz başından beri hazırladığım çalışmalar.'' diyerek konuklarına tanıttığı eserleri için belli ki oldukça emek dökmüş. Sanatçı Ertürk serginin ismini neden Etüd olarak seçtiğini sormamız üzerine ise ''Çünkü belirli bir proje ya da kavram peşinde koşmuyor. Sadece bir model ve bir atölye var.'' diye cevap veriyor.
Tam bu noktada ise serginin tanıtım kitabında Suat Hayri Küçük'ün ressam ve sanatı hakkında yazmış oldukları bir kere daha canlılık kazanıyor. Küçük giriş yazısında '' Proje, konsept, iş gibi sözcüklerle kendini ele veren günümüz sanatı piyasanın ihtiyaçları, mantığı ve ruhunca esrimekte ve sürekli kendisini tekmelemektedir. İşte böylesi bir kanonda kendine yer aramayan, kendi uzamanı kendisi salgılayan bir resim anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu fısıldıyor Ertürk resimleri ile.'' diyor ve ressamın 'pazar' ihtiyaçlarından ziyade kendi sanat algısının peşinden koştuğunun başka bir tanığı oluyor.
Kaldı ki rengarenk buketi elinde tutan çıplak 'Çiçekli Model' de bizim değil kendi gözlerinin daldığı 'uzak' yerlere bakıyor. (ELV/EÖ)