Haberin İngilizcesi için tıklayın
Kardeş Masallar Projesi, yaklaşık iki yıl sonra yeniden Hatay’da.
Urfa’dan sonra, senenin son atölyesi Hatay’da küçük yaşta savaş ve şiddetin türlü biçimlerine maruz kalmış çocuklara ve o çocuklara kol kanat germe çabasındaki mülteci annelerle gerçekleşiyor.
Hayata Destek Derneği’nin ev sahipliğiyle üç gün süren masal atölyelerinde Türkiyeli ve Suriyeli çocuklar, Türkçe ve Arapça anlatılan masallarla buluşuyor. Çocuklar hayatın travmalarının unutulduğu atölyelerde birlikte masallar kurgularken anneler de dinleyerek büyüdükleri kendi masallarına yenilerini ekliyor.
Projenin yaratıcısı, oyuncu ve yönetmen Deniz Soruklu Evren atölyeleri “Hikâyeler mümkün olan tek büyüdür. Çünkü çektiğimiz acıyı hikâye olarak görmeye başladığımız an, ondan bir anlamda kurtuluruz” ifadeleriyle anlatıyor.
TIKLAYIN - MASALLARIN DİLİYLE ANADİLİ
Masal sahnesi
Kardeş Masallar’ın kapanış etkinliği Masal Sahnesi yarın Narlıca Hayata Destek Evi’nde kurulacak.
Deniz Soruklu Evren yönetiminde yürütülecek “Mutlu Anne-Mutlu Çocuk” başlıklı etkinlikte mülteci anneler Suriyeli ve Türkiyeli çocuklara masallarını anlatacak. Çocuklar da hayal dünyalarını annelerinin de dâhil olduğu dinleyicilere masal anlatarak paylaşacak.
TIKLAYIN - MÜLTECİ KADINLAR ÇOCUKLARA MASALLAR ANLATACAK
Narlıca Hayata Destek Evi
Narlıca Hayata Destek Evi, Kardeş Masallar Projesi benzeri etkinliklere de yer vererek Suriyeliler ile ev sahibi toplum arasında sosyal uyuma katkı sağlama hedefiyle 2014’ten bu yana Hatay’da faaliyet gösteriyor.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından fonlanan toplum merkezinde psiko-sosyal destek, bilinçlendirme ve bilgilendirme, beceri geliştirme, vaka yönetimi çalışmaları sürdürülüyor. (YY)
Hayata Destek Derneği hakkında |
Doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenmiş toplumların temel haklarına erişimini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bağımsız bir insani yardım derneğidir. Uluslararası insani yardımın temel ilkelerini benimseyen “İnsanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hesap verebilirlik prensipleri” çerçevesinde faaliyetlerini Türkiye ve çevresi bölgelerde sürdürüyor. Çocuk koruma programı kapsamında çocuk işçiliği ile mücadelede projelerde sorumluluk alıyor. Kurucuları arasında yer aldığı Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) çatısı altındaysa STK’lar arası iletişimi güçlendirici faaliyetlerde bulunuyor. |