Münevver Karabulut'un cesedi 3 Mart'ta başı vücudundan kesilerek ayrılmış halde Etiler'de bir çöp konteynerinde bulundu.
Zanlı C.G.'nin henüz yakalanamadı. Tam 91 gündür Karabulut ailesi kızlarının öldürenlerin yakalanması için uğraş veriyorlar. Ancak sadece onlar değil sosyalleşme sitesi facebook.com üzerinden bir araya gelen bireyler de sanal mücadelelerini sokağa dökmeyi başardılar. Ortaklaşan tepkilerden biri de Emniyet'in ihmalkar davranması.
"91 gündür hem sokakta hem internette adalet istiyoruz"
Dün Taksim Meydanında yaklaşık 50 kişi Karabulut adına "Adalet istiyoruz" pankartıyla eylem yaparken grup üyelerinden Ahmet Vehbi Şafak'a sanal tepkinin nasıl geliştiğini sorduk.
"Münevver öldürüldükten hemen sonra facebook'ta pek çok grup oluşturuldu ve herkes bu gruplara üye oldu. Ben cinayeti medyadan gördüm ve Garipoğlu soyadı dikkatimi çekti. Daha önce bu ünlü aileye ait şirketlerin yolsuzluk yaptığını ve ondan sonra da kendi işçilerine grev kırmak için saldırdığını medyadan okumuştum. Bu olayları hatırladım ve sanırım Garipoğlu ailesinin korunduğu düşünüp cinayetin 10. gününde gruplara üye oldum."
Eylemlerin nasıl gerçekleştiğini ise Şafak şöyle anlatıyor:
"Grup'ta 14 Mart'ta önce Beyoğlu'nda eylem yapılması, ardından da Karabulut'un Bolu'daki mezarının ziyaret edilmesi planlanıyordu. Ancak kamuoyunda henüz Karabulut cinayeti yer bulmamıştı ve Karabulut'un arkadaşlarının yaşları küçüktü. Bence bu yüzden eylemi yapmaktan vazgeçtiler. Biz de birkaç kişi 'o halde biz yapalım' dedik ve Taksim'de basın açıklaması yaptık. 7 kişiydik. Bu 7 kişiden dördü ise Karabulut'un akrabasıydı."
Şafak, eylemin ardından baba Süreyya Karabulut'un bir televizyon programına katıldığını ve böylece cinayetin kamuoyunda tartışılmasıyla facebook grup üyelerinin de cesaretlendiğini ve ikinci eylemin yapılması için taleplerin oluştuğunu aktardı.
"İkinci eylemde de sayıca azdık. Daha sonra eylemlere ara verdik. Bu sırada baba Karabulut kızının okulu önünde daha çok vatandaşın katıldığı ve sayıca çok kalabalık olan bir eylem düzenledi. Ardından kızının öldürüldüğü eve siyah çelenk bırakarak başka bir protestoda da bulundu ve bu eyleme de Münevver'in arkadaşları katıldı."
Şafak, son olarak dün Taksim'de gerçekleştirdikleri eylemde sayıca arttıklarını, taleplerinin Karabulut cinayeti faillerinin bulunması olduğunu söyledi.
"Önceleri aile nasıl serbest kalabilir diye hesap soruyorduk. Bence kamuoyu baskısı işe yaramış olmalı ki, Garipoğlu'nun babası Mehmet N. Garipoğlu da tutuklandı. Bu nedenle yaptığımız eylemleri önemsiyorum."
Şafak, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Aile de kızına sahip çıksaymış" yönünde açıklamalarının da tepkiye neden olduğunu söyledi ve ekledi.
"Aslında her ne kadar Münevver vahşice öldürülmüş olsa da sembol olabilir. Çünkü daha önce Burak Şengöçen ve Barış Dönmez cinayetlerinin failleri de güçlü aileleri işaret ediyordu ve katiller yakalanmadı. Onları da bu eylemlerde dillendirmek gerek."
Öte yandan baba Karabulut haftasonu katıldığı televizyon programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi, kızının katillerinin yakanmıyor olmasına anlam veremediğini söyledi. (EZÖ)