Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) kültür-yaşam dergisi Kaos GL'nin Temmuz-Ağustos sayısı çıktı.
LGBTT bireylerin ütopyalarını yazdığı sayıda oyuncu Antonia San Juan, eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ, yazar İclal Aydın ve oyuncu Serra Yılmaz'la yapılmış söyleşiler yer alıyor.
Ahmedinecad'ın "Bizim ülkemizde yok" dediği eşcinsellerle söyleşi
Altı şehirde düzenlenen 4. Homofobi Karşıtı Buluşma'nın Diyarbakır, Van, İzmir, İstanbul ve Ankara ayaklarını organize edenlerle yapılan küçük söyleşilerle açılan dergide oyuncu Esmeray kendisiyle yapılan söyleşide şöyle diyor:
"Eğer transseksüellere öğretmenlik dayatılsaydı, tepki vermek için seks işçiliği yapardım."
Dergide Can Yaman ve Bawer Çakır bu yıl beşinci kez dağıtılan Hormonlu Domates Homofobi Ödülleri'ni kaleme alırken, Fabrice Ribert İran'da görüştüğü iki eşcinsel olan Arash ve Ramin'le yaptığı söyleşiyle ilgili izlenimleri yazdı.
"Canım Ailem" köşesi için hem kardeş hem de LGBTT aktivisti olan Hülya ve Özge'yle yapılan söyleşinin ve "Birlikte" bölümünde aşklarını anlatan Buse ve Güneş söyleşilerinin de bulunduğu Kaos GL yaz sayısının dosya konusu ütopya.
"Milk"ten "Açlık"a
4. Kadın Kadına Öykü Yarışması'nın bu yılki konusu da olan ütopyaya dair sanatçı Adnan Yıldız "Milk" filminden hareketle yazdığı yazısıyla katılırken ABD'li lezbiyen çift Terri ve Cathy'le yapılan söyleşi LGBTT'lerin evlilik hakkını kazanmasının ardından yapılan evliliklere ışık tutuyor.
Öykü yarışmasında birinci olan "Leyla'yı Beklerken" öyküsüne yer verilen sayının diğer öyküsü Deniz Pekin'in "Google" başlıklı öyküsü.
Yeliz Kızılarslan'ın edebiyatta ve animasyonda lezbiyen-gey ütopyaları, Hande Öğüt'ün edebiyatta cinsel ve simgesel değiş tokuşları yazdıkları makaleleriyle katkı sundukları dosyada Aykan Safoğlu da "Kül Filmler" köşesinde Catherine Deneuve, David Bowie ve Susan Sarandon'ın başrollerini paylaştıkları "Açlık" filmiyle yer alıyor.
Salih Canova'nın "Kütüphane" ve Bawer Çakır'ın da "Bozuk Plak" köşelerinin bulunduğu dergi Hülya Sur'un "Ezilenlerin A(nti)Politikliği Üzerine" incelemesinin ikinci makalesiyle sona eriyor.
İki ayda bir yayımlanan Kaos GL'yi kitapçılardan edinebilirsiniz.(BÇ)