"Sevim Zarif davasının diğer kadına yönelik şiddet davalarından farkı Sevim'in kadın hareketinden olması. Biz Güldünya Tören'in davasına da müdahil olmak istemiştik. Türkiye'de her gün bir kadın öldürülüyor, tamamına müdahil olmamız ne yazık ki mümkün değil. Ama ölen Ayşe, Fatma, Yasemin olsun farketmez, biz hepsi için aynı şekilde hissediyoruz."
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'ndan Zelal Yalçın, 22 Temmuz'da öldürülen Sevim Zarif'in davasına müdahil olmak için kadın örgütlerinin imza topladığını bianet'e anlattı. Radikal gazetesinin haberine göre Zarif, eşi Halil İbrahim Zarif'le birlikte İstanbul'da öldürülmüş, polis katil zanlısının Sevim Zarif'in eski eşi olması üzerinde durmuştu.
"Sevim kadınlarla ilgili gündemi ve demokratik kitle hareklerini takip eden ve katılan bir kadındı. Herhangi bir dernekle beraber çalışmıyordu ama hep irtibat halindeydi. Pek çok kadın örgütü davaya müdahil olmak istedi. Bildiriyi ve imza metnini önümüzdeki günlerde basına yollayacağız."
Zarif'in eski eşi Y.Ö'nün yargılanmasına 1 Kasım saat 10.30'da Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Ne olmuştu?
Sevim Zarif (42) ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Öğretim Üyesi olarak görev yapan Yar. Doç. Dr. Halil İbrahim Zarif (44) Üsküdar'da silahlı saldırıya uğramış, Sevim Zarif olay yerinde, Halil İbrahim Zarif'se kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Sevim Zarif'in, Y.Ö'den beş yıl önce boşandığı, kızları G.Ö'nün (11) velayetini almak için açtıkları dava sırasında sürekli tartıştıkları öğrenildi. Ayrıca Sevim Zarif'in eski eşinden nafaka alamadığı için dava açtığı ve Üsküdar Aile Mahkemesi'nde görülen duruşma sonrası Y.Ö tarafından tehdit edildiği öne sürüldü. (GG/NZ)