Annan, "Bunun için, kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda buna asal hoşgörü gösterilemeyeceğini, hoşgörülebilir hiçbir mazeretin olamayacağını açıkça göstermeliyiz" dedi.
Geçen ay kadına yönelik şiddetle ilgili raporunu yayınlayan Genel Sekreter, kadın örgütlerinin yıllarca çalışarak kadına yönelik şiddet konusunu özel alandan kamusal alana, devletlerin sorumluluk alanına taşıdığını vurguladı.
Ancak kadına yönelik şiddetle mücadelede bir sonraki aşamaya geçmenin gerekli olduğunu söyleyen Annan, bunun için de BM'nin daha güçlü, daha görünür ve daha eşgüdümlü bir rol oynamasının, devletlerin taahhüt ettikleri yasal ve siyasal çerçeveleri uygulamak için daha çok çaba göstermelerinin ve herkesin sivil toplumla güçlü ve etkili ortaklıkların zorunlu olduğunu belirtti.
Heyzer: 89 ülke aile içi şiddete dair yasa çıkardı
BM Kadınlar İçin kalkınma Fonu (UNIFEM) yöneticisi Noeleen Heyzer de, 2006 itibarıyla dünyada 89 ülkenin aile içi şiddeti ele alan yasalara , 60 ülkenin de aile içi şiddete özel yasalara sahip olduğunu belirtti.
Heyzeer, bu durumun yalnızca 45 ülkenin aile içi şiddete özel yasalara sahip olduğu 2003'e göre önemli bir ilerleme olduğunu kaydetti.
Heyzeer, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin ancak konuya dair önlemlerin ülkelerin kalkınma stratejilerinin bir parçası olmasıyla mümkün olabileceğini de ekledi. (TK)