24 bin başvuru oldu
Beş ilde 1500 kadının girişimcilik konusunda iki yıl eğitilmesini içeren projeyi Avrupa Birliği (AB) finanse ediyor.
Ankara, Bursa, Çorum, Denizli ve Mersin'de uygulanacak projenin eğitim çalışmaları 15 Nisan'da başlayacak. Bugüne kadar 24 bin kadın eğitim almak için başvuruda bulundu.
Sosyo-kültürel eğitim verilerek evde aktif üretici konumunda bulunan kadının üretiminin ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan proje, üç aşamada gerçekleşecek.
İlk iki aşama, projenin uygulanacağı eğitim merkezlerinin kurulması, eğitim verecek ve merkezleri yönetecek personelin hazırlanmasını kapsıyor. Üçüncü aşama ise, girişimci adaylarına eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi.
İhracat, dış ticaret ve turizm
Kadının üretkenliğini aktif hale getirmeyi hedefleyen projenin tanıtımı dün Proje AB Eş Direktörü Faik Özgermi, Türkiye Eş Direktörü Mustafa Bektaş, Proje İl Koordinatörü Güneş Oktay'ın katıldığı bir toplantıyla yapıldı.
Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ndeki (MSOB) toplantıya, Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Vahit Çekmez ve Rekabet Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu da katıldı.
Proje AB Eş Direktörü Faik Özgermi, proje kapsamında kadınlara çok çeşitli alanlarda girişimcilik eğitimi verileceğini ancak, ihracat, dış ticaret ve turizm konularına öncelik tanınacağını açıkladı.
Mersin'de 100 bin esnaf ve sanatkar bulunduğunu ancak buna rağmen kadın üyelerinin sayısının 4 bin 282 olduğunu söyleyen MSOB Genel Sekreteri Talat Dinçer, kadın girişimci, esnaf ve sanatkar sayısının artmasını istediklerini söyledi.
MSOB Başkanı Ayhan Koçak ise, proje ile öncelikle küçük aile işletmelerinin ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini anlattı; "Yoğun emek harcayan kadınların emeklerinin ekonomiye kazandırılması sevindirici" dedi. (BB/NK)