Bu yılki konferansın başlığı "Toplumsal Cinsiyet ve Olumlu Eylem". bianet'in görüştüğü düzenleyicilerden Prof. Dr. Alev Katrinli bu yılki programın pozitif ayrımcılık üzerinde durduğunu, politik katılım ve girişimcilik açısından kadına yönelik ayrımcılığın kalkması için kadın hareketine katkıları olacak çıktılar beklediklerini söyledi. Kota sistemi, politika ve ekonomide tartışılacak öne çıkan konulardan.
Avrupa, Afrika ve Asya'dan birçok akademisyenin ve aktivistin katıldığı konferans için Katrinli "Kadınların katılımı konusunda birçok yeni bilgi ve deneyim paylaşılacak" dedi.
İstihdam, kota, siyasi temsil, psikolojik taciz, yoksulluk, eğitim...
Üç günlük konferanstaki oturum ve panellerin bazıları şu başlıkları taşıyor: "Toplumsal Cinsiyet ve Olumlu Eylem: İhtiyaç var mı?", "Türkiye'de Kadın İstihdamı ve Olumlu Eyleme Dair Sorunlar", "Toplumsal Cinsiyet ve Güçlendirme", "Toplumsal Cinsiyet ve Siyasi Temsil", "Kamu ve Özel Alanda Toplumsal Cinsiyet", "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hareketleri", "Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet Kotalarının Durumu ve Karşısındaki Güçlükler", "Toplumsal Cinsiyet ve Yoksulluk", "Toplumsal Cinsiyet ve Eğitim", "Toplumsal Cinsiyet ve Önderlik", "Sivil Toplum ve Yerel Yönetim".
Medyaya dair sunumlar
Konferansta toplumsal cinsiyet ve medyaya dair sunumlar da yer alıyor. Hanife Aliefendioğlu'nun "Kuzey Kıbrıs Siyasi haberlerinde Kadın Temsili"yle, Senem Besler ve İlke Oruç'un "Türkiye'de Yaygın Medyadaki Kadın Yöneticilere Bir Bakış"ı. (TK/EZÖ)
Konferansla ilgili ayrıntılı bilgi ve tam program için tıklayın.