bianet'e isim vermeden görüş veren mezunlar, Galatasaray Lisesi 114 devresi'nden olan Erçetin'in seçilmesini genel olarak "sevindirici" buluyor ama bu seçimle "lisede kadınların etkisinin hissedileceğini" düşünmüyor:"Erçetin'in gelişi Galatasaray'ı feminen yapmaz."
"Karma eğitime geçilmişti zaten..."
84 mezunu bir erkek, karma eğitimin başlamasıyla birlikte biraz değişen imajın, üniversiteyle de iyice yumuşadığını düşünüyor. Galatasaray'ın uzun tarihçesinde, erkeklerin etkinliğinin olduğunu doğrulayan erkek, "önemli olan Galatasaray'ın dayanışmacı ruhunu yaşatmak" diyor.
96 mezunu bir kadın ise, Erçetin'in seçilmesinden mutlu ama işleri nedeniyle Cemiyetle yeterince ilgilenmeyeceğinden kaygılı. O da Galatasaray Lisesi'nde erkek-kadın ayrımından çok "ortak ruh" olduğunu düşünüyor.
"Hiçbir değişiklik olmayacak"
86 mezunu bir erkek, Erçetin'in seçiminin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylüyor. Bunun nedeni olarak da lisenin hem sanatçı imajının altında kalmayacak kadar köklü olması, hem de "erkek" imajının baskın olmadığını düşünmesi.
"İki kadın aday olmaz"
Seçim adaylıkları açıklandığı sırada iki kadın aday olduğunu anlatan bir başka kadın mezun ise, "iki kadın aday olmaz denildiği için adaylığını çektiğini duydum" diyor.
O kadın başkan seçiminin lisede kadınların etkisini görünür kılacağından hiç umutlu değil. Lisede erkek zihniyetin baskın olduğunu dile getiriyor, gelen kadın adaylarında bu etki altında olduğunu söylüyor. Örnek olaraksa, Erçetin'in listesinde bir, karşıt listede iki kadın aday olmasını gösteriyor.
Erçetin: Galatasaray ikinci ailem...
Erçetin seçim öncesinde yazdığı metinde, Galatasaraylılara, "ben Galatasaray'a ailem tarafından gönderilmedim sadece yönlendirildim, "Galatasaray Liseli Olma" kararı tamamen bana aitti" diye sesleniyor.
Metinde Erçetin, "hem sıkıntımı hem mutluluğumu paylaşacağım aile ocağını hiç terk etmedim. İşte bugün de Galatasaraylılar Evinde ikinci aileme hizmet etmeye talibim. Tabii ailemden onay çıkarsa..." diyor. (AÖ)