Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER), 8. Olağan Genel Kurulu'nda yönetimini yeniledi. Son genel başkan Çiğdem Aydın bir kez daha yönetimde görevlendirilirken, Prof. Büşra Ersanlı da KA.DER Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.
bianet'e konuşan KA.DER Genel Başkanı Aydın, halen KCK soruşturması nedeniyle tutuklu bulunan Ersanlı'nın Danışma Kurulu'na seçilmesini "Büşra hoca bizim için çok önemli biri. KA.DER'e her zaman çok büyük desteği ve katkıları olmuştur. Biraz dayanışma duygularıyla, biraz da hocamızın aramızda olmasını çok istediğimiz için onu Danışma Kurulu üyeliğine aday gösterdik, tüm KA.DER'liler de onu seçtiler" diye anlattı.
Aydın, "Umuyoruz ki en kısa zamanda aramıza döner, toplantılara katılır. Çünkü 2014 yerel seçimler için KA.DER olarak yerel yönetimlere odaklı siyaset okulları düenleyeceğiz. Büşra hocanın da büyük katkısı olacaktır muhakkak. Yine onunla birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.
Ersanlı'nın yanı sıra KA.DER Danışma Kurulu'na seçilen diğer isimler ise gazeteci Ahu Özyurt, gazeteci Seda Kaya Güler, öğretim görevlisi Nil Mutluer, Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, eski Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, iletişim danışmanı Mine Kılıç, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ören, siyaset bilimi ve kamu yönetimi profesörü Aylin Özman Erkman ve Nuriye Çelik.
Genel kurulda Ayşe Bilge Dicleli, Vecihe Tunca ve Başak Ersen KA.DER Denetim Kurulu üyeliklerine; Sırma Evcan, Gönül Dinçer ve Ayşe Güzin Kılınç da KA.DER Disiplin Kurulu üyeliklerine seçildi.
"Anayasaya kadın bakış açısı nasıl konur?"
Aydın, KA.DER'in 2012'de ilişki ağlarını genişleterek çeşitli kadın örgütleriyle yeni anayasa ve şiddete ve ayrımcılığa karşı yasa tasarılarına yönelik ortak çalışmalar yapmaya yoğunlaşacağını söyledi:
"Bu yıl yasa çalışmaları çok önemli. Hem anayasa hem kadına yönelik şiddete ilişkin yasa taslağı hem de geçen dönemden kalan ve biraz arkaplana itilmiş olan ayrımcılıkla mücadele yasa tasarısı.
"Bir diğer projemiz yurtdışındaki kadın örgütleriyle ilişkileri güçlendirmek. Çünkü Arap Ayaklanmalarının ardından oradaki ülkelerde yeni anayasa çalışmaları yapılıyor ve kadın-erkek eşitliğiyle ilgili maddelerin yeni anayasaya konması söz konusu. Oradaki kadınlarla 'bu anayasaya kadın bakış açısı nasıl konur' sorusu üzerinden ortak çalışmalarımız olacak." (ÇT)