5 bin kişiye suç duyurusu
* Diyarbakır'da bir yılda 15 trilyon lira değerinde kaçak elektrik kullanılıyor. Özellikle kış aylarında kaçak elektrik kullanımı çok artıyor. Bunun önüne geçmek amacıyla kontrolleri sıklaştırdık.
* Polisin yetersiz kalması nedeniyle jandarmadan destek istedik. Gerek polis gerekse jandarmayla birlikte ortak operasyonlar düzenliyoruz.
* Şu ana kadar yapılan kontroller sırasında 5 bin civarında kaçak kullanım tespit ettik. Bunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk.
Devlet memurları da kaçak kullanıyor
* Çok sert yaptırımlar uygulayacağız. Evlerde saatler mühürlenecek. Bunun yanında para cezaları da 600 milyon ile 2.5 milyar lira arasında değişiyor. Kaçak elektrik kullanan devlet memurları hakkında da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusu yapılacak. Söz konusu suç, yüz kızartıcı olduğu için memurların işten çıkartılması için gerekli işlemler yapılacak.
Timur: "Jandarmayı görünce çok korktum"
Kenan Timur adlı bir Diyarbakırlı kaçak elektrik operasyonu ile ilgili olarak şunları söyledi:
* Bölgede yıllardan beri yaşanlardan dolayı, gece jandarma evimin kapısını çaldığında çok korktum. Evime baskın yapıldığını düşündüm. Daha sonra TEDAŞ memurları kendilerini tanıtınca rahatladım. Jandarmanın böyle bir uygulama için kullanılmasına anlam veremiyorum.
Diyarbakır bölgede birinci
TEDAŞ yetkilileri, sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Diyarbakır genelinde kaçak kullanımın yüzde 80'ler dolayında olduğunu ileri sürdü. Ekonomik krizle birlikte kaçak kullanımın artığını söyleyen yetkililer, Diyarbakır'ın bölgede kaçak elektrik kullanımında birinci sırada olduğunu belirtiler.
Ev kadınlarının haberleşmesi
Ardahan`da da, kaçak elektrik kullanımını önlemek için denetimler yapılıyor. TEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ardahanlı ev kadınları, aralarında haberleşerek, evlerinin kapılarını açmadıkları için denetimlerde istenen sonuç alınamıyor. (AB/YÖ/NA)