İstanbul Özgür Üniversite’nin üç ay sürecek bahar dönemi, 22 Mart Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Sosyalizmi Amaçlayan Toplumsal Hareketler: Sorunlar ve İmkânlar” başlıklı semineriyle açıldı.
Bahar döneminde, felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve psikoloji gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi Seminerleri dizisinde de her hafta farklı bir isim seminer verecek.
Taner Timur’un Cumartesi günleri vereceği “1789 Fransız Devrimi'nden 1917 Sovyet Devrimi'ne” seminerlerinin yanı sıra aynı gün Doğan Şahin’in “PsikoSosyal” üst başlığıyla sunacağı çalışma yer alacak.
Pazartesi akşamları İzzettin Önder’in “İktisat Düşüncesinin Felsefi Kökenleri” başlıklı semineri yer alacak.
Salı akşamları Doğan Çetinkaya tarafından “Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi” başlığı altında verilecek seminerleri Çarşamba günleri Ahmet Tonak ve Sungur Savran’ın koordinasyonunda “Marksizm ve Sınıflar” seminer dizisi takip edecek.
Perşembe akşamları Ahmet Bekmen’in “Devlet ve siyasete dair temel Marksist kavramlar” başlıklı semineri olacak.
Cumartesi günleri Erkut Sezgin, “Heidegger ve Wittgenstein” seminerleri verecek.
Bahar dönemi boyunca Cemal Dindar “Sanat ve Ruhsallık”, Levent Safalı’ “Akıl var mantık var”, Selahattin Yıldırım “Kent hakkı ve kentsel adalet”, Ercan Kanar ise “Hukuk Söyleşileri”, Sanem Soylu “Toplumsal siyasal gelişmeler ışığında resim sanatı” seminerleri düzenleyecek.
Bahar döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu/Hayat Dersleri, Haydar Özay/Resim Atölyesi. (AS)
* Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları, adresi ve ders programı hakkında ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.