İstanbul Kadın Müzesi'nin (İKM) 2019'daki faaliyetlerinden bir seçki içeren kısa video yayında. "İstanbul Kadın Müzesi 2019'da da Hatırlamayı Hatırlatmaya Devam Etti" başlığıyla hazırlanan videoada, bianet ve İKM işbirliği olarak hayata geçen "Osmanlı'dan günümüze Türkiyeli ilk kadın gazeteciler" projesi de yer alıyor.
İstanbul Kadın Müzesi'nin 2019 boyunca imza attığı bazı projeler şöyle:
- Ocak- İstanbul Kadın Müzesi'nden Sabancı Üniversitesi'ne sergi armağanı: "İfşa Etmeden."
- Mart - bianet ve İstanbul Kadın Müzesi işbirliği: Osmanlı'dan günümüze Türkiyeli ilk kadın gazetecilerin biyografilerinin yer aldığı bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında sekiz kadın gazetecinin fotoğraflarına ve haklarında yazılan yazılara da tanık olmak mümkün.
- Mart - İstanbul Kadın Müzesi gönüllüleri ve Rosa Luxemburg Vakfının 8 Mart kampanyası: "Susma - İtaat etme"
- Temmuz- Ağustos - İstanbul Kadın Müzesi sergisi Almanya'da
- Kasım - Meral Akkent ve S. Nehir Kovar editörlüğünde "Feminis Pedagoji: Müzeler, Hafıza Mekânları ve Hatırlama Pratikleri" kitabı hayata geçti
İstanbul Kadın Müzesi hakkında
25 Eylül 2012'de sanal ortamda açılan İstanbul Kadın Müzesi (İKM), Türkiye'nin ilk, dünyanın üçüncü kent kadın müzesi sıfatıyla, kentin kültür ve sanat yaşamını zenginleştirmiş yol açıcı kadınlarla buluşturuyor, kültürler arası iletişim sağlıyor.
Müze, her dönemdeki ve her kültür grubundaki kadın seslerinin yer aldığı, kadın tarihindeki her katkının ayrım yapılmadan onurlandırıldığı ve bugünkü yaşamımızdaki etkileri nedeniyle, geçmişteki her kadın çabasının özenle ve eşdeğerde hatırlandığı bir Türkiye kadın tarihi hedefliyor.
Çalışma mekânını arama sürecinde olan İstanbul Kadın Müzesi (İKM), henüz fiziki ortamda gezilemiyor.
(AÖ)