Atlasjet Havayolları’nın 4203 sefer sayılı yolcu uçağı, saat 00:51’de Isparta’ya gitmek üzere İstanbul’dan havalandı. 49 yolcunun ve yedi mürettebatın bulunduğu uçakla 01:36’da iletişim kesildi. Uçak Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurören Köyü yakınlarında düştüğü anlaşıldı.
Ntvmsnbc.com'un haberine göre Şirket yetkilisi Tuncay Doğaner, yaptığı açıklamada enkaza ulaşıldığını, kazada kurtulan olmadığını açıkladı.
Şirketin Worldfocus Havayolları'ndan kiraladığı MD-83 tipi uçağın pilotlarının da bu şirketin çalışanları olduğu bilgisini veren Doğaner, Pilotların tecrübeli olduklarını, uykusuzluk gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, kaza bölgesinde yaşam belirtisine rastlanmadığını, kazanın nedeninin uçağın kara kutusunun incelenmesinden sonra anlaşılacağını söyledi.
Yıldırım, "Isparta'da kuleyle yapılan muhaberede bir anormallik yok. Gerekli noktalarda gerekli raporlamayı yapıyor ve pisti gördüğünü iniş için alçaldığını söylediği anda irtibat kesiliyor ve kaza meydana geliyor" diye konuştu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kazanın meydana geldiği saatte havanın açık, rüzgarın sakin olduğunu bildirdi.
Vali Uzun: Orası uçağın geçiş bölgesi değil
Cnnturk.com'un haberine göre Isparta Valisi Şemsettin Uzun, "Enkazın üzerinde helikopterle uçtuk. Bütün ambulanslar orada. Uçak oraya nasıl indi anlamak mümkün değil. Sırtın öbür tarafına düşmüş. Ağaçlık ve biraz kayalık bir bölge. Uçak perişan vaziyette. Üzüntülüyüz. O bölge uçağın geçiş alanında değil. Uçakla irtibatın kesildiğini 03:00'te haber verdiler. Uçağı kuleden görmüşler. Hatta hava raporlarını vermişler. İniş için müsait denilmiş. Burdur üzerinden dönüş yapacaktı. Orada bir irtibatsızlık oldu" dedi.
Uzun "Gövde var, kanatlar pek yok. Yarım gövde. Gövdenin ön tarafı var. Sağa sola serpilmiş parçalar var. Olay yerine kara yoluyla gidip vatandaşlarla beraber olacağız. Çok üzüldük. Ben böyle bir şey görmedim" diye konuştu.
Yolcu yakınları bölgeye ulaşmaya başladı
Uçağın enkazının bulunduğu bölgenin belli olmasından sonra, yolcuların aileleri ve yakınlarıyla çevre köylerde yaşayanlar da bölgeye geldi.
Kalabalık yüzünden cesetlerin toplanması çalışmaları aksayınca, jandarma insanları bölgeden uzaklaştırmaya başladı.
Uçaktaki yedi kişilik mürettebatının isimleri şöyle: kaptan pilot Ferhat Özdemir, 2. pilot Fahir Aksoy, Çağatay Şirin (Kabin amiri), hostesler Mana Topçu, Sinem Hatice Vurgul, Mümine Bulut teknisyen Alaattin Gürtürk.
Yolcuların adlarıysa şöyle: Özlem Karataş, Nuri Tığlı, Bahri Öndürücü, M.Rafi Taşkent, Muhsin Öndürücü, Şakir Özsoy, Kasım Muhammet Saygılı, Perihan Kutlu, Sinem Kutlu, Aysun Fatime Balcı, Mustafa Zengi, Davut Demirkurt, Hayri Tokgöz, Tevfik Büyükçaylı, Mehmet Yiğitbaşı, Zeliha Yiğitbaşı, Özgen Berkol Doğan, Engin Abat, Engin Arık, Sibel Uysal, Mehmet Yılmaz, Necati Kartal, Saniye Kartal, Hakan Ulutaş, İskender Hikmet, Senel Fatma Boydağ, Fahrettin Oğurlu, Özcan Oğurlu, Hakan Yakup Tullu, Alp Tezcan, Oğuz Cafer Çiftçi, Yusuf Çiftçi, Nazire Kurnaz, Gözen Polat, Mustafa Fidan, Doğan Göktaş, Hazal Kaynak, İsa Çobankaya, Saniye Çobankaya, Yaşar Çobankaya, Burhan Tepebaşı, Ruşen Mustafa Hamza Hemreli, Fuat Güler, Mustafa Çalışkan, Kenan Büyük, Süleyman Hilal, Ayşe Cantürk, Melike Ceylan, Sadettin Baysal. (TK/NZ)