İlk olarak 15 Mayıs'ta İspanya'da başladığı için "15-M Hareketi" ve "İspanyol Devrimi" olarak da anılan ve 2011 yılı ayaklanma ruhunun yansıdığı İspanyol Protestoları, Brüksel'e ulaştı.
Avrupa'daki fırsat eşitsizliğini, "Avrupa Birliği'nin (AB) emri ile uygulanan" kemer sıkma politikalarını ve kötüye giden ekonomiyi protesto etmek amacıyla Madrid ve Barselona'dan 77 gün önce (25 Temmuz) Öfkeliler (Indignados) tarafından başlatılan olan yürüyüş 8 Ekim'de Brüksel'e ulaştı.
Brüksel'e ulaşan yaklaşık 100 kadar protestocu, Brüksel'deki bir parkta Belçikalı ve diğer Avrupa ülkelerinden olan Öfkeliler ile bir araya geldi.
Kendilerini "Öfkeliler" (Indignados) olarak tanımlayan eylemciler ilk olarak 15 Mayıs'ta, İspanya'daki seçimleri, siyasi ve ekonomik gelişmeleri protesto etmek amacıyla 58 İspanyol şehrinde toplanarak çeşitli eylemler gerçekleştirmişlerdi. BBC Türkçe 27 Mayıs'ta yayınladığı bir haberde, Barselona'nın Katalunya Meydanı'nın Öfkeliler'in protestolarından sonra, Mısır'daki protestoların kalbi olan "Tahrir Meydanı" şeklinde anılabileceğine yer vermişti.
Real Democracy Now (Democracia real Ya! (Gerçek Demokrasi Şimdi)) hareketinin devamı olarak başlayan İspanyol Devrimi'nin bir Manifesto'su da bulunuyor. Gerçek Demokrasi'nin kurulabilmesi için isyan eden protestocular Manifestolarında şu ifadelere yer veriyor:
* İlerlemiş herhangi bir toplumun öncelikleri, eşitlik, ilerleme, birlik, kültür özgürlüğü, sürdürülebilirlik ve kalkınma, refah ve insanların mutluluğu olmalı.
* Toplumumuzda uymamız gereken devredilemez gerçekler şunlardır: barınma, iş sahibi olma, kültür, sağlık, eğitim, siyasi katılım, serbest kişisel gelişim hakları ve sağlıklı ve mutlu bir hayat için tüketici hakları.
* Demokrasi, halka aittir ... bu da demek oluyor ki hükümet herbirimizden meydana gelmektedir. Ne yazık ki İspanya'da siyasi sınıf bizi dinlememektedir.
*İktidar hırsı ve iktidarın yalnızca birkaç kişide toplanması; şiddete sebep olan eşitsizliğe, gerilim ve adaletsizliğe sebep olur. Biz buna karşı çıkıyoruz.
* Bizim etik bir devrime ihtiyacımız var. Parayı insanların üstünde tutmak yerine, onu kendi hizmetimize almalıyız. Biz ürün değil insanız. (IK/HK)
Manifesto link: http://www.democraciarealya.es/manifiesto-comun/manifesto-english/