Platform, ekim ayından başlayarak, "birçok yörede toplantılar düzenleyecek; insan haklarının benimsenmesi ve geliştirilmesi mücadelesine yaygın katılımın sağlanması" için çalışmalar yapacak.
Platform, kuruluşuyla ilgili açıklamasında, insan hakları örgütlerinin toplumun daha büyük bir kesimiyle ilişki kurma ihtiyacı olduğunu söylüyor.
İHOP: Hak savunucuları birlikte çalışmalı
Haklar ve özgürlüklerin yanı sıra, hak savunucularının da genellikle "bölünmek ve yıkılmak korkusuyla algılandığını" belirten İHOP, hak örgütlerinin çalışmalarıyla ilgili çözmesi gereken sorunları şöyle özetliyor:
* Örgütlenme sorunları: "Mevcut üye yapısını geliştirmek ve daha sağlıklı ilişkilerle çalışmalarını yürütmek insan haklarıyla uğraşan örgütlerin de üzerinde çok çalışmaları gereken güncel sorunlardandır."
* Uluslararası ilişkiler: "İnsan haklarına yönelik duyarlılığın ve tepkinin evrensel boyutta örgütlenmesi, hükümetlerin, parlamentoların ve bürokratların insan hakları konusunda eğitilmesi, onlarla hem ulusal mevzuatın geliştirilmesi, hem uluslararası konvansiyon ve sözleşmelerin benimsenmesi yönünde işbirliği yapılması, bu yönde toplum baskısının oluşturulması, gereğinde devlet organları ve uluslararası kurumlarla müzakereler yapılması gerekmektedir."
* Hak savunucuları bir araya gelmeli: "Ülkemizde çalışan insan hakları savunucularının birbirleriyle daha fazla bir araya gelmeleri gerekir. Yalnızca törensel anma günlerinin buluşmaları çabaları ortaklaştırmaya yetmiyor. Hak arayışları ve ihlallerin tespiti, sergilenmesi, raporlanması; mevzuat konusunda elde edilebilecek iyileştirmeler için güç birlikleri oluşturmak; bilinç oluşturma uğraşlarında birlikte programlar geliştirmek önümüzdeki acil işler içinde görünüyor."
İHOP'un elemana ihtiyacı var
İHOP bir proje yöneticisine ve asistana ihtiyacı var. Bu pozisyonlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve koşullar için tıklayın. (MS Word belgesi, 30K) (TK)