İnsan Hakları Okulu: Blog, Kapasite Geliştirme Derneği (KAGED) ve İnsan Hakları Okulu (İHO) ortaklığında Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik bağlamda ele alındığı, tartışıldığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan, alternatif ve eleştirel bir çevrimiçi platform olarak Kasım ayında yola çıkıyor!
"Yazılarınızı bekliyoruz"
İnsan Hakları Okulu konuya dair çağrısında, şöyle diyor:
“İnsan haklarına dair sözü olan herkesi, Türkiye’de daralan eleştirel kamusal alanı genişletmek, demokratik mücadeleye katkı yapmak amacıyla Blog’a çağırıyoruz.
“Amacımız güncel insan hakları yazılarınızla Türkiye’de ve dünyadaki yoğun gündemi tartışabilmek, kuramsal ve yönteme dair yazılarınızla hepimizi sıkıştığımız alanlardan çıkmaya davet etmek...
“Elbette geçmişi aşamayan Türkiye örneğinde, geçmişten günümüze süre giden ihlallerin izini süren yazılarınız da insan hakları alanında eleştirel ve alternatif bir tartışmayı derinleştirmek için en ihtiyacımız olan şey...
“Yayın ilkelerimize uygun yazılarınızı [email protected] adresine bekliyoruz...”
Ayrıntılı bilgiye blog.insanhaklariokulu.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Yayın İlkeleriİnsan Hakları Okulu: Blog, öncelikli olarak:
Blog yayınlarında bağımsızlık, nesnellik, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan, toplum ve doğa yararı gözetilir, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği içeriklere yer verilmez. Blog’da yayınlanan yazılı, görsel ve işitsel içerik, cinsel kimlik, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi ve toplumsal cinsiyet, ırk, inanç, etnik köken, yaş, sağlıklılık durumu, engellilik durumu, sosyal statü ayrımcılığı içeren, insan ve hayvan haklarına aykırı, yalan, şiddet ve nefret söylemi barındıran ifadeler içeremez. Yayın ilkeleri, ihtiyaç duyulan durumlarda güncellenebilecek yaşayan bir belge olarak tasarlanmıştır. Yazarlar ile editörler arasında ortaya çıkabilecek ihtilaflar söz konusu olduğunda, danışma kurulunun dahli ile çözüm üretilir. Bu ilkeler doğrultusunda:
|
İnsan hakları okulu hakkında
İnsan Hakları Okulu (İHO), Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA) tarafından desteklenen bir online uzaktan eğitim atölyesi programı.
İHO’nun çekirdek kadrosunu, kapanan Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi kadrosu oluşturuyor.
TIKLAYIN - Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi Kapatıldı
İHO, amacını, “alternatif bir düzlemde alternatif bir eleştirel ve akademik alan yaratmak, insan hakları akademisini sivil topluma taşımak ve sivil toplumdan beslenerek insan hakları çalışmalarını hem teorik hem de pratik bağlamda geliştirmek ve derinleştirmek” olarak açıklıyor.
İHO’nun kurmayı hedeflediği akademik ortam hiyerarşiden uzak bir şekilde tüm akademisyenlere, lisansüstü öğrencilere ve hak savunucularına açık olacak.
İHO, Coping With State Of Emergency: Bringing Human Rights Academy To Society başlıklı proje kapsamında gerçekleştirilirken, proje yürütücüleri de KAGED/İHOP (İnsan Hakları Ortak Platformu), proje ortakları İHD (İnsan Hakları Derneği) ve ODTÜ Mezunlar Derneği.
* İnsan Hakları Okulu hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
(EMK)