Öğretim görevlisi Suat Sungur iletişim sektörünün tüketim kültürü için tüketici kitlelerini nasıl yarattığını "Reklamın Büyülü Dünyası: Sahte İmajların Gerçek Yüzü" adlı makalesinde ele alıyor.
Benzer bir gösterge bilimsel çözümleme ise Yrd. Doç. Dr. Halime Yücel'in "Reklamda Çocuk İmgesinin İşlevi" başlıklı yazısında ele alınıyor.
Yrd. Doç Dr. Canan Uluyağcı ve R. Ayhan Yılmaz'ın "Televizyon Reklamlarında Çocuğa İlişkin Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Sunumu" başlıklı araştırması da dergide yer alıyor.
Halime Yücel "Analyse comparée de discours des publicités politiques faites par les partis politiques faites par les partis politiques turcs pour les éléctions générales" başlıklı Fransızca yazısında da Türkiye'de seçimlerde siyasi reklamların söylemleri üzerine bir inceleme sunuyor.
Dergide İngilizce olarak yer alan "A survey conducted on the Janitors of Anadolu Univesity in the terms of the cultivating role of television" başlıklı yazı ise televizyonun geniş anlamda toplumsal-kültürel inşa süreçlerine etkisini tartışıyor.
Ayrıca dergide Doç. Dr. Nurhan Tosun'un kaleme aldığı "Marka Değeri Yaratmada Reklam ile Halkla İlişkiler Arasındaki Etkileşim" ile Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yağbasan'ın yazdığı "Film Okumalarında Alımlama Estetiği, Bir Filmi Yeniden Okumak" başlıklı yazılar da bulunuyor.(NK)
* Dergiyi edinmek için Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesini arayabilirsiniz: 0 212 227 44 80