Uluslararası konferansın teması iklim işleri, iklim krizi ve yeşil yeni anlaşmalar. Ancak topluluk, diğer iklim adaleti mücadeleleriyle ilişkili oturumlara da açık.
Konferans, tüm dünyadan aktivistlerin ve kuruluşların katılımını kolaylaştırmak için çevrimiçi gerçekleştirilecek.
"İklim adaleti için çabalayan herkese"
Küresel İklim İşleri Ağı (Global Climate Jobs) tarafından konferans için ele alınan çağrı şöyle:
"Ulusal birliklerden yerel şubelere, uluslararası ağlardan ulusal kampanyalara kadar çeşitli kuruluşların oturumlarına açığız.
"Çevre ve iklim adaleti topluluğu kampanyalarından Gelecek için Cumalar (FFF) gruplarına, öğrenci birliklerine, sosyal hareketlere, feminist ve LGBTİQ+ gruplarına, inanç gruplarına ve Yeni Yeşil Anlaşma kampanyalarına, bilim insanlarından mühendis gruplarına herkesi davet ediyoruz.
İklim adaleti için canını dişine takan herkese bir platform sağlamak istiyoruz ve özellikle Afrika, Asya ve Latin Amerika halklarının mücadelelerini dinlemek istiyoruz."
Katılımlar ve oturumlar nasıl olacak?
Konferansa bireysel ya da dernek/örgüt olarak katılmak mümkün. Aynı ülkeden katılımcılar birbirleriyle eşleştirilecek ve bu sayede ortak gündemler, dertler tartışılabilecek. İstenilen dilde gerçekleştirilebilecek oturumlar 75 dakika sürecek.
En fazla üç konuşmacının olacağı oturumlarda, konuşmacılardan en az birinin kadın olması koşulu var.
Ağ'ın amaçlarından biri de müzik ve sinema alanındaki üretimleri; çevrimiçi bir direniş, fikir ve dayanışma festivaline dönüştürmek.
Ağ, böylelikle sanatsal oturumlara da yer vermek ve bu oturumlara katılımı teşvik etmek istiyor.
Destekleyen Gruplar AIDC (Alternatif Bilgi ve Gelişim Merkezi – Güney Afrika) |
Bilgi, iletişim ve oturum önerisi için e-posta adresi: [email protected]
(TY)