Nisan 2018'de Pendik'te temelleri atılan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Aile Evi'nin ikincisi açılmak için gün sayıyor. İhtiyaç sahibi kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında ücretsiz fiziksel ve sosyal destekler sağlama hedefiyle 2012'de ilki kurulan Aile Evi, bugüne kadar 649 kişiyi misafir etti.
7. yaşını kutlayan İstanbul Cerrahpaşa'daki ilk KAÇUV Aile Evi, çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul'a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelere ücretsiz konaklama, gıda, hijyen, kısmî giyim ve psiko-sosyal destek sağlıyor.
2. Aile Evi'nde 22 aile konaklayabilecek
İkisi tek, 12'si çift kişilik olmak üzere 14 odadan oluşan Aile Evi'nde çocuklar için bir oyun odası ve oyun bahçesi de bulunuyor. Ortak alanda ise bir mutfak ve çamaşırhane de yer alıyor.
Yakın zaman içinde Pendik'te açılışı gerçekleşecek olan 2. Aile Evi ise 6 katta, 22 odadan oluşuyor. Her katta 4 aile odası ve en üst katta da büyük bir oyun odasının yer alacağı 2. Aile Evi'nde, ebeveynler için atölye alanı, sınıf, bilişim odası ve psikolog odası da bulunacak.
Kanser tedavisinin zorlu ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu belirten KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, bu süreçte birçok ailenin çocuklarının sağlığı için memleketlerini geride bırakıp İstanbul'a geldiğini, maddi sorunlar yüzünden kimi zaman hastane koridorlarında sabahlamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor:
"Tedaviye ara vermek zorunda kalanlar olabiliyor. Biz de bu dönemde çocuklarının durumu nedeniyle hem duygusal hem de maddi anlamda zor durumda kalan aileleri yalnız bırakmamak adına Aile Evi ile destek olmaya çabalıyoruz. Pendik'te inşası devam eden 2. Aile Evimizi de en kısa sürede hizmete açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aile Evi'nin sürdürülebilirliğini, kurumsal ve bireysel bağışçıların destekleriyle sağlıyoruz."
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı hakkında
2000'de çocukları tedavi görmekte olan ailelerle hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak. Ayrıca kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması da öncelikli hedefler arasında. (AÖ)