İstanbul Kültür Sanat Platformu organlarından "Danışma Kurulu", ilk toplantısını yaptı. Toplantıda üyeler, İstanbul'un kültür sanat politikalarının belirlenmesi, katkıları ve önerileri üzerinde görüşlerini açıkladı.
Üyeler, pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle sanata destek konusunda hızlı hareket edilmesi; her sektörün görüşlerinin hemen toplanması; İstanbul'un görünür görünmez tüm kültür sanat envanterinin çıkarılması gibi konularda görüş birliğine ulaştı.
TIKLAYIN - İBB Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu belirlendi
TIKLAYIN - Hasan Bülent Kahraman İBB'deki görevinden istifa etti
Platformun katılımcı bir yol izlemek için aralarında yazar, oyuncu, sanat eleştirmeni, akademisyen ve sektörün önde gelen isimleri bir araya getirerek oluşturduğu heyetin üyeleri, ilk toplantılarını gerçekleştirdi.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Araştırmacı Rumeysa Kiger, İKSV Kültür Politikaları Çalışma Direktörü Özlem Ece,yazar- sunucu Yekta Kopan, akademisyen ve TV programcısı Levent Erden, müzisyen Harun Tekin ve oyuncu Mert Fırat'ın katıldığı ilk toplantıda, İBB tarafından Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Meclis Üyesi Fidan Aslan Eroğlu Yönetmen ve belgeselci Cengiz Özkarabekir, İBB Medya İlişkileri Koordinatörü ve Yazılı Yayınlar Sorumlusu Şükrü Küçükşahin de yer aldı.
Toplantıya başkanlık eden ve açılışı yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, kültür sanat politikası oluşturmanın önemine işaret edip, "Sektör ve İBB neler yapabilir? Bunu ortaya çıkarmak gerekiyor. Bu noktada metodoloji belirlemek kazanç olur" dedi. Arslan, sektörün vizyoner bulunan önerilerinin kurula taşınmasını çok yol gösterici olacağını söyledi.
Kurul üyelerinden müzisyen Harun Tekin, çalışma metodolojisi üzerinde durarak önerilerini sıraladı. Bütün kültür ve sanat sektörlerinin görüşlerini ifade etmesinin önemine işaret eden Tekin, bunun sağlanacağı bir mecranın oluşturulması gereği üzerinde durdu.
Oyuncu Mert Fırat, kültür sanat alanlarının nasıl geliştirileceği sorununun altını çizerken, yazar ve televizyon programcısı Yekta Kopan sanat dünyasının hızlıca bir şeyler duymak istediğine işaret etti.
Özlem Ece, metodolojinin önemi üzerinde dururken kısa vadeli projelere dikkat çekti.
Üye Kenan Kocatürk de Türkiye'de ve İstanbul'da yapılmış önemli çalışmalar bulunduğunu belirtip bu çalışmaların yol haritası belirlenmesinde yararlı olabileceğini ifade etti. Rumeysa Kiger ise eski çalışmaların önemine vurguda bulunarak İBB ve çalışmalarının daha ayrıntılı anlatımının faydalı olacağını söyledi.
Üyeler gönüllü ve bir yıl görev yapacak
Gönüllülük esasıyla çalışacak olan Danışma Kurulu üyelerinin görev süreleri bir yıl olacak. Yılda en az üç toplantı yapmaları öngörüldü. İstanbul'un kültür sanat yaşamını, alanın bütün bileşenleriyle birlikte,katılımcı ve kapsayıcı yaklaşımla düşünmek, sorunlarını ve önceliklerini belirlemek ve çözümler geliştirmek amacıyla kurulan Danışma Kurulu; fikir ve önerilerin görüşüleceği bir yapı olarak çalışmalarını sürdürecek.
(AÖ)