Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 7 Ekim 2024 08:00
 ~ Son Güncelleme: 7 Ekim 2024 16:04
8 dk Okuma

7 EKİM'İN BİRİNCİ YILI

HRW uzmanından ABD’ye çağrı: İsrail’e askeri yardımı durdur, kendi yasalarını uygula

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu Uzmanı Bill Van Esveld, “Gelecekte benzer saldırıları önlemek için genel olarak cezasızlığın, özel olarak da İsrail’e yönelik cezasızlığın sona erdirilmesi gerekiyor” diyor.
Görseli Büyüt
Bu fotoğrafta, yoğun duman ve yıkımın ortasında bir kadın, bir yapının yarı yıkılmış duvarından aşağıya doğru inerken görülüyor. Kadına yardımcı olan biri, elinden tutarak onu güvenli bir şekilde aşağıya indirmeye çalışıyor. Arkada başka bir kişi, harabeye dönüşmüş binanın kenarında oturmuş bir şekilde duruyor. Fotoğrafın genel atmosferi savaş ve yıkımın ortasında bir kurtuluş anını yansıtıyor. Bina harap olmuş, etraf toz ve enkaz içinde. Kadının üzerindeki uzun, geleneksel elbise ve yüzündeki acı ve çaresizlik, çatışmanın siviller üzerindeki etkisini açıkça gösteriyor.  Fotoğrafın arka planında, savaşın bıraktığı tahribat net bir şekilde görülüyor; beton duvarlar parçalanmış, bina ciddi şekilde hasar almış ve insanların barınacak güvenli bir yer bulma çabası olduğu anlaşılıyor. Yoğun duman ve enkaz, olayın bir saldırı sonrası kurtarma ya da kaçış anını betimlediğini düşündürüyor.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Balah kentinde bir binayı vurdu, 14 Haziran 2024 (Fotoğraf: AA)
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git