Boğaziçi Üniversitesi'nde "Hepimiz" ismiyle ilk kez geçen yıl geçekleştirilen Hrant Dink anmasının ikincisi yarın (23 Ocak) gerçekleştirilecek.
"Hepimiz - Barış İçin Hrant" isimli etkinliğin programında film gösterimleri, paneller, film gösterimleri ve sergiler bulunuyor. Program saat 13.00'te başlıyor.
19 Ocak 2007'de öldürülen Ermeni gazeteci Dink'le ilgili bir başka etkinlikte yine yarın Tophane'deki Tütün Deposu'nda. Satur-Dox Belgesel Buluşmaları'nda yönetmen Ümit Kıvanç'ın "19 Ocak'tan 19 Ocak'a" isimli belgeseli gösterilecek. Ardından Kıvanç'la söyleşi yapılacak. Gösterim saati saat 19.00.
Dink anısına atölyeler, söyleşiler, sergiler, şarkılar
Barış İçin Sanat Girişimi, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kişinin katkılarıyla hazırlanan "Hepimiz" yarın Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Etkinlikte "Derin Devlet Davaları'nda Ne Durumdayız?" başlıklı bir panele Dr. Bekir Berat Özipek, avukatlar Ergin Cinmen, Erdal Doğan, Orhan Kemal Cengiz ve Cihan Aydın konuşmacı olarak katılacak. Panelde Türkiye'deki derin devlet davalarının şu anki durumu, karşılaştığı açmazlar ve sivil toplumun bu davalarla ilgili rolü ele alınacak.
Etkinlikte gün boyu çeşitli atölyeler yapılacak. "Ermenice Öğreniyoruz" atölyesinde gündelik hayatta kullanılabilecek temel Ermenice sözcük ve cümleler ile Ermenice şarkılar öğrenilecek. "Ermeni Dansları" atölyesine katılanlar Anadolu Ermeni Halk Dansları'ndan bazılarını öğrenme şansını bulacaklar. "Süryani İlahileri Atölyesi"ne katılanlar Yakup Atuğ'dan Süryani ilahileri öğrenecekler. Takuhi Tomasyan ise "İrmik Helvası Tarifi" atölyesine katılanlara irmik helvası yaptırırken bu helvanın kültürel arka planını da anlatacak.
Etkinlikler sürerken fuayede Diran İncici'nin hazırladığı Ermeni Kiliseleri Minyatür Sergisi gün boyu gezilebilecek.
Nor Radyo'dan canlı yayın
Etkinlikler çerçevesinde iki söyleşi yer alıyor. Zakar Mildanoğlu'nun "Bir Yüzleşme: Ermeni Mahallelerinden Geriye Ne Kaldı?" başlıklı söyleşisinde Kayseri, Antep, İstanbul, Van, İzmir, Adana ve Erivan sokaklarında yer alan yapıların görselleri gösterilecek ve ağırlıklı olarak Kayseri Merkezi, Talas ve Develi sokaklarından bugüne nelerin kaldığı üzerine konuşulacak. "Ninelerimizin Komşuları" söyleşisinde Dr. Zekeriya Başkal'ın Türk-Ermeni ilişkilerinin barışçı yönlerini ortaya koymayı amaçlayan ve Tokat, Amasya, Sivas, Kayseri illerinde yapılan söyleşileri içeren "Ninelerimizin Komşuları" kitabı üzerine bir söyleşi, bu projenin hazırlığı sırasında yapılan çekimler eşliğinde gerçekleştirilecek.
Etkinlikte, Yurttan Kürtçe Sesler Korosu, Bajar, Marsis ve Keops grupları sahne alacak. Nor Zartonk gün boyu yapılan panel ve söyleşileri İnternet yayını ile etkinliğe gelemeyenlere ulaştıracak.(BÇ)
* Tütün Deposu, Lüleci Hendek Cad. No: 12 Tophane, İstanbul
* Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi, Büyük Salon.