“Bu haberlerin kime faydası olacak? Hırsızlık artmış, yazılmış. Bunu okuyan hırsız sevinir” diyen Ünsal, bir ay önce bu göreve başlaması dolayısıyla yaptığı davette, gazetecileri haberlerde dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Sekiz yerel gazete ve iki yerel televizyon ile ulusal medyanın temsilcisinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında Ünsal, gazetecileri yaptıkları “olumlu” ve “olumsuz” haberlere göre sınıflandırdı.
Matur: Gazetecilere yönelik sınıflandırma yanlış olur
Ünsal’ın bu sözlerinin gazeteciler üzerine baskı kurmak anlamına geldiğini ifade eden Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yenihaber gazetesi yayın müdürü Sezai Matur, Ünsal'ın bu uygulama ile gazetecileri 'polis yanlısı' ve 'polis karşıtı' diye sınıflandırdığını söyledi.
Matur, "Ünsal, akredite gazetecilik anlayışını yerele de getirmek istiyor. Ünsal, gazeteleri sınıflandırmaya kalkarsa yanlış yapar" dedi.
Gümüşel: Ünsal'ın isteği, şehirde yaşananları yazmamak
Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel de Ünsal'a şöyle tepki gösterdi: "Ünsal'ın isteği, şehirde olup bitenleri yazmamak. Hırsızlık olmuş, yazma. Yazarsak hem hırsızlar sevinir hem de polis karşıtı oluruz! Eğer, yazarsak Emniyet Müdürlüğü habercilere karşı tavır alacak. Bu ahlaki değil."
Adapazarı’nda hırsız olduğu iddia edilen bir kişinin, polisçe “kazayla” başından vurulması geçtiğimiz günlerde basının gündemine gelmişti. Boğuşma sırasında yaşandığı ileri sürülen olayda İbrahim Tınaz ağır yaralandı, gözaltına alınan polis memuru H.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıbrakılmıştı. (EÖ/TK)