Çocukların, "Çekirdeksiz Domates", "Özgürlük", "Dino", "Fasa Fiso" gibi şarkılarıyla tanıdığı müzik grubu Şubadap Çocuk, altıncı albümleri olan "Hey Buraya Baksanıza"yı yayınladı.
Grubun müzik çalışmalarına katılan çocukların seslendirdiği albüm, altı şarkıdan oluşuyor: "Emek Demek Ne Demek?", "Bisiklet", "Bir Arkadaşım Var", "Ne Fark Eder Ki?", "Bana Bir Masal Oku" ve "Dev Masalı."
İzmir'de 2013 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren grup; doğa, barış, birlik, bilimsel düşünme, sorgulama, emek, özgürlük, çocuk hakları, akran zorbalığı gibi toplumsal konularda çocuk şarkıları yapıyor, konserler düzenliyor; şarkılarından hareketle yazdıkları resimli kitaplar ve müzik eğitiminde kullanılabilecek materyalleri subadapcocuk.org adresinde çocuklarla buluşturuyor.
"Sizin için yeni şarkılar uydurduk"
Ekip yeni albümmleri için şunları söylüyor:
"Merhaba çocuklar, sizin için yeni şarkılar uydurduk. Nasıl mı? Önce şarkılarda anlatmak istediğimiz şeyleri belirledik. Sonra şarkı sözlerini yazdık, arkadaşlarımıza ve birlikte çalıştığımız çocuklara gönderdik. Hem onlardan hem internet üzerinden yaptığımız canlı yayını izleyen herkesten şarkılar hakkında fikir alıp şarkıları tekrar düzenledik.
"Birlikte çalıştığımız çocuklar, şarkıları söylemek için çalıştılar. İzmir'in en güzel parklarından biri olan Kültürpark'ta prova yaptık ve müzik stüdyomuzda biz çalgıları çaldık, çocuklar da söyledi. Sonra da ses kayıtlarını birleştirip tüm çocukların dinleyebilmesi için paylaştık. Yani bu şarkıları yapmak için hep birlikte epeyce emek verdik, hatta geçen gün çocuklarla birlikte hesapladık ki 3 dakikalık bir şarkıyı oluşturup yayınlamak için yaklaşık 30 saat emek vermişiz. Evet, biraz yorulduk, ama ortaya birçok çocuğu mutlu edecek 6 tane şarkı çıkarmış olduk.
* "Bisiklet"te çocukları benzinsiz, ekolojik bir mutluluğa çağırıyoruz,
* "Emek Demek Ne Demek?"te çocukların, etrafındaki her şeye emek gözlüğüyle tekrar bakmasını istiyoruz,
* "Bir Arkadaşım Var"da göç ve dostluk hikâyesinin içindeyiz,
* "Bana Bir Masal Oku"da yeni bir masallar diyarının peşindeyiz,
* "Ne Fark Eder ki?"de ayrımcılığı kovalıyoruz,
* "Dev Masalı"nda korkuyoruz, ama yürüyoruz.
(Gİ/AÖ)