LGBT’ler “Heteroseksizme ve Ötekileştirilmeye Ses Çıkar!” kampanyasından toplanan 1600 imzayı Meclis’e gönderdi.
Haftasonu Beyoğlu Postanesi önünde gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sayın Aliye Kavaf’a sesleniyoruz, bilim adamları böyle düşünmüyorken eşcinselliğin tedavi edilmesi gerektiği konusunda toplum önünde nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz?
“Sayın Melih Gökçek’e sesleniyoruz, neden hiçbir zaman eşcinsel belediye başkanımız olmamalı? Neden eşcinselleri ötekileştiriyorsunuz?
“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz, 10 yılı aşkın süre önce 2002 yılında ‘Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz’ söyleminizin ardından Ahmet Yıldız, Serdar Şeran, Tamer Uzun, R. Ç., Ahmet Ö, İrem Okan ve bir çok LGBT birey nefret cinayetlerine kurban gitti. LGBT bireylerin insani eşitliğini savunmanız için daha kaç can verilmeli? İrem Okan’ın annesi Melek Okan ‘Koskoca dünyaya benim çocuğumu sığdıramadılar’ diye feryat ettiğinde devlet olarak, LGBT bireyler sahipsiz değildir anayasal güvenceyle korumamız altında niye diyemedik diye hiç düşünmediniz mi?”
LGBT hakları aktivistleri taleplerini şöyle sıraladı:
* Eşcinsellerin herkes gibi insani yaşam haklarına sahip olması gerektiği sebebi ile eşcinseller anayasal güvence altında olmalıdır.
* Eşcinsellere karşı yapılan nefret suçları cezasız bırakılmamalıdır.
* Eşcinsellik konusunda kamuoyu önünde gerçeği yansıtmayan söylemlerden kaçınılmalıdır.
* Eşcinsellerin toplumda var olduğu gerçeğini hiçbir şeyin değiştirmeyeceğinden homofobik tepkilerin azaltılmasına yönelik politikalar izlenmelidir.
* Eşcinseller toplum baskısı altındayken adalet mercileri eşcinsel haklarını korumalıdır.
* Eşcinsel bireylerin ailelerine destek olacak psikoloji merkezleri bulunmalıdır.
* Toplum yanlış şekilde bilgilendirilmemeli ve heteroseksizmin etkileri azaltılmaya çalışılmalıdır. (ÇT)