Haberin Kürtçesi / İngilizcesi için tıklayın
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Koordinasyon Merkezi Eş Genel Başkan Yardımcıları Özlem Gündüz ve Serhat Eren Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi.
"Sahada 3 bin gönüllü var"
Gündüz ve Eren şunları söyledi:
*Depremin üzerinden 18 gün geçmesine rağmen deprem bölgelerinden özellikle kriz koordinasyonumuza barınma ihtiyaçlarına ilişkin yoğun talep gelmeye devam ediyor. Yine hijyen, sağlık, temizlik ürünleri yoğun olarak talep edilmektedir. Olanaklarımız ölçüsünde her gün acil ihtiyaç olan yerlere bunları göndermeye devam ediyoruz.
*Şu ana kadar 10 binin üzerinde sandık kurulu üyemizle, 2 bine yakın muhtarla iletişime geçilerek yaşadıkları yerlerdeki hasar tespitleri ve talepleri alınarak İl Kriz Koordinasyonlarımıza iletiliyor, yine iletilen sorunların çözüm sürecini yakından takip ediyoruz
*Şu an hala sahada 3 binin üzerinde gönüllü, deprem bölgelerinde Kriz Koordinasyonumuz ile birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Yine deprem bölgesindeki sivil toplum kuruluşlarının, kadınların, gençlerin, emek ve meslek örgütlerinin dayanışma ağları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
*AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidarın sözcüleri sahaya dönük baskılar uygulamaktan, muhalifleri ve toplumu tehdit etmekten geri durmadılar. Tırlarımızı engellediler, çadırlarımıza el koydular, çalışma yürüten insanları gözaltına aldılar, Pazarcık’ta kayyım kaymakam dağıtım merkezimize el koydu.
*Bunların tamamını halklarımız görmüş ve tarihe not düşmüştür. Hukuk Komisyonumuz bu hukuksuzlukları rapor haline getirmiş, gerekli suç duyurularını yapmıştır. Biz bunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.
*Bizlere düşen görev; bugüne kadar yaptığımız yardımların ötesine geçmek, bu insafsız ve zalim düzene karşı toplumsal dayanışma ağlarını daha çok büyütmektir. Aileler ve yurttaşlar olarak buluşmak, depremzedelerle dost olmak, yoldaş olmak ve imkânlarımızı bölüşmektir. Bu bilinçten hareketle bugün ‘Aileleri Buluşturuyoruz Kampanyasını’ başlatmış bulunuyoruz. Dostluk ve dayanışma temelinde aileleri bir araya getiriyoruz. Ve hep beraber “bizler dayanışmaya” diyoruz.
*En az 4 ay olmak üzere bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için dostluk ve dayanışma elini uzatmak isteyen aileler ile depremzedeler arasında dostluk köprüsü oluyoruz. İşini, ailesini, evini kaybetmiş bir yurttaşın yanında olduğumuzu gösteriyoruz.
(EMK)