Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 28 Eylül 2024 13:57
 ~ Son Güncelleme: 28 Eylül 2024 14:03
2 dk Okuma

HASTA MAHPUSLAR İÇİN 653. F OTURMA EYLEMİ

Hasta mahpus Oduncu’nun ailesinden çağrı: Bırakın, tedavi ettirelim

Açıklamada annesinin, “Yaraları iyileşmedi, hatta yeniden açıldı ve iltihap kaptı. Bu durum oğlum için ölümcül olabilir, ama tedavi yapılmıyor. Bu bir işkence” ifadelerine yer verildi.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’nun düzenlediği 653. F Oturması sırasında çekilmiş bir görüntü yer alıyor. Etkinlikte bir grup insan, hasta mahpusların serbest bırakılmasını talep ediyor. Katılımcılar ellerinde hasta mahpusların fotoğraflarını taşıyor ve üzerlerinde "serbest bırakılsın" yazılı pankartlar bulunuyor.  Öndeki grup, büyük bir beyaz pankart tutuyor. Pankartta, "653. F Oturması - Hasta Mahpus Zerdeşt Oduncu Serbest Bırakılsın!" yazısı dikkat çekiyor. Sağ alt köşede ise pankartı düzenleyen İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu'nun adı yer almakta. Pankartın arkasında ve çevrede duran insanlar, hasta mahpusların fotoğraflarını tutarak dayanışmalarını ve taleplerini dile getiriyor.
Fotoğraflar: Evrim Kepenek
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git