Vakfın yürüttüğü BİA² projesi kapsamında verilecek ödüller insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları ve ifade özgürlüğü üzerine haber yapan ve gazetecilik etiğini gözeterek bu özgürlüklerin gelişmesi için çalışan muhabirlere yönelik.
BİA Hak Haberciliği Ödülleri, Yerel Medyada En İyi Hak Haberi, Yaygın Medyada En İyi Hak Haberi ve İletişim Öğrencilerinin En İyi Hak Haberi olarak üç kategoride dağıtılacak.
Her kategoride bir haber başarı, bir haber de mansiyon ödülü için seçilecek.
Ödüller öğrenciler, yerel ve yaygın medyaya
İletişim öğrencileri; yerel ve yaygın medyada çalışan muhabirler aday gösterecekleri haberlerini 3 Ekim'e kadar IPS İletişim Vakfı'na ulaştırmak zorunda. Haberlerin geçmiş bir yıl içinde yayınlanmış olmaları gerekiyor.
Daha sonra, yerel medya temsilcileri, akademisyenler, hak savunucuları ve meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 13 kişilik seçici kurul aday haberler arasından seçim yapacak.
4 Kasım'da, BİA²'nin İstanbul'da düzenleyeceği Uluslararası Bağımsız Medya Forumu 'nda açıklanacak ödüller, bir törenle sahiplerine teslim edilecek.
Çoksesli, özgür bir iletişim ortamı için
IPS İletişim Vakfı, 2000-2003 arasında yürüttüğü BİA ve onun kazanımları üzerine kurulan ve halen süren BİA² projeleriyle bir yandan www.bianet.org üzerinden "hak odaklı" bir habercilik pratiği oluştururken diğer yandan da özellikle çoksesliliği desteklemesi için yerel medyayı desteklemeye çaba gösteriyor.
Bunun için vakıf şu ana kadar yayınlar, radyo programları, STK ve hak haberciliği eğitimleri, hukuk atölyeleri düzenledi.
Proje kapsamında planlanan ve 3-5 Kasım'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu'nda düzenlenecek Uluslararası Bağımsız Medya Forumu da, Türkiye ve bütün dünyadan bağımsız medya ve iletişim özgürlüğü için çaba gösteren akademisyen, öğrenci, aktivist ve gazetecileri bir araya getirecek.(EÜ)
* BİA Hak Haberciliği Ödülleri'ne katılım koşulları, seçici kurul listesi ve daha fazla bilgi için Ödül Tüzüğü 'ne buradan ulaşabilirsiniz.